Ga naar inhoud

Rob

Administrators
 • Aantal items

  423
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  17

Rob won de laatste dag op 9 december

Rob had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

37 Excellent

2 Volgers

Over Rob

 • Verjaardag 25 september

Extra informatie

 • BoardGameGeek
  rxshorty

Recente bezoekers van dit profiel

343 profielweergaven
 1. Ook dit jaar waren we met 4 Your Games te vinden op CastleFest 2018 de winter editie. Dit maal in de grote tent met het podium met muziek. Weinig demo's geven want dat was niet mogelijk... maar de sfeer was zoals voorgaande jaren... TOP! Daarnaast was de tent ook nog eens verwarmd!
 2. Afgelopen maand heeft TafelTOP ook geholpen bij de stand van 4 Your Games. Het was een grote beurs maar ook weer een grote stand. Niet echt een bordspel publiek maar altijd leuk om de hobbie te verspreiden. Van de website: Dutch Comicon link
 3. Rob

  DropMix

  En daarom heb je losse packs met muziek soorten...
 4. Rob

  Tainted Grail: The Fall of Avalon

  Artwork is wel echt erggggg tof...
 5. Rob

  Ravine

  Serieuze vertraging maar ok hij is binnen! Komende woensdag maar eens proberen?
 6. Rob

  TOP 3 GESPEELDE SPELLEN - NOVEMBER 2018

  In november niet heel veel verschillende gespeeld (17) maar wel vaker... Een ook een hoop sterke titels die ik erg leuk vind... Dawn of Peacemakers Sub Terra Dungeon Fighter En wat een net buiten de "boot" valt maar wel benoemswaardig is: A Tale of Pirates.
 7. Rob

  DropMix

  Soms kom je een spel tegen dat uniek in zijn soort is... DropMix is er zeker 1 van. Na een maand wachten was het zover.... @Deluxe Roelbook heeft zijn mega collectie uitgebreid met DropMix! In DropMix maak je gebruik van een apparaat die kaarten uitleest met NFC... Het apparaat maakt via bluetooth verbinding met je telefoon of tablet waarop de DropMix app draait. Zodra je een kaartje legt op 1 van de daarvoor bestemde vakken op het apparaat herkent de app dat en begint de muziek te spelen. Op de kaarten staat een artiest met een muzieknummer van de artiest. Ook staat op de kaart waar deze gespeeld kan worden. Zo kun je met de kaarten in de app freestylen, en dan lekker muziek mixen die erbij zit. (dit zijn bekende artiesten zoals afro jack maar ook rockartiesten etc). Maar je kunt het ook tegen elkaar opnemen wie als eerste 21 punten scoort. Je mag in je beurt 2 kaarten spelen maar je kunt ook op de DropMix knop drukken en hopen dat je tegenstander wat gespeelde kaarten kwijt raakt (en dus ook zijn of haar punten). De app bevat ook een puzzle en een party mode... vooral de party mode is erg leuk! Je krijgt dan opdrachten zoals leg een gele kaart af met waarde 2, lukt dit niet krijg je minpunten. Dus dan is samenwerken wel handig maar wil niet zeggen dat je altijd kan spelen... er zit zeker een kans element in. Naast dat de mix vaak erg goed loopt en het systeem met de kaarten goed werkt zit de app prima in elkaar en is het apparaat degelijk. Wel een nadeel is dat de kaarten niet van super kwaliteit zijn en in het midden dikker zijn door de NFC chip. Dat laatste is niet iets waar omheen te werken valt maar de kaart kwaliteit wel. We hebben het spel voorzien van sleeves om te kijken of het dan nog speelt, dit gaat wel maar met een maximale stapel van 8 kaarten... en dit is in sommige modi te weinig. Dus momenteel spelen we zonder sleeves, misschien nog kijken of zogenaamde penny sleeves beter werken aangezien deze dunner zijn, Al met al een erg tof concept maar met 1 gevaar... je wilt meer kaarten met meer variatie... en dat kost meer geld!
 8. Rob

  DropMix

  © TafelTOP

 9. Rob

  DropMix

  © TafelTOP

 10. Rob

  Side Effects

  Soms komt @Lindoras met spellen aanzetten waarvan het thema... bijzonder is... In dit geval heeft iedereen 4 ziektes en is het doel hier als eerste vanaf te komen! Maar dat is niet alles bij Side Effects... Naast de 4 ziekte kaarten die je voor je hebt liggen als speler krijg je ook kaarten op hand. Deze kaarten kunnen medicatie en behandelingen bevatten om je ziektes/aandoeningen op te lossen. Maar als jij een pil neem tegen depressie ben je vatbaar voor andere ziektes, of wel mogelijke bijwerkingen. Als een tegenspeler een ziekte kaart op hand heeft die op je bijwerkingen staat kan hij of zij die kaart bij je spelen zodat je er weer een ziekte bijkrijgt. Gelukkig kun je van iedere soort maar 1 ziekte kaart hebben... In je beurt kun je 2 kaarten spelen uit je hand waarmee je jezelf probeert te genezen en dan andere spelers zieker maakt om te kunnen winnen. Het kan heel snel afgelopen zijn maar kan ook langer duren als je elkaar echt goed dwars zit. Side Effects is een snel spellend spel met een bizar thema. Maar het thema is dan ook echt heel mooie uitgewerkt in de vorm van de artwork. Als spel is het een OK spelletje maar hoe dan ook mis staat een prachtige doos als Side Effects niet in je collectie!
 11. Rob

  Side Effects

  © TafelTOP

 12. Rob

  Side Effects

  © TafelTOP

 13. Ondertussen is KeyForge weer een aantal weken uit en heb ik er ondertussen 18 potjes opzitten. Uiteraard ook weer de nodige decks ingeslagen... Er zijn binnen KeyForge 7 verschillende "houses" wat er voor zorgt dat je leuke verschillende combo's. @YuYu en ik hebben er al wat potjes opzitten en lijken we gelijke kansen te hebben om te winnen. Tegen @Lindoras is tot nu toe een ander verhaal, 2 uit 2 verloren. Wat wel een vraag is die nu opspeelt en veel hoor is: Is de KeyForge hype voor even of blijft deze nog even hangen? Leuke vraag waar je goed over kunt discussiëren. Ondanks dat ik van de 18 potjes er maar 4 heb gewonnen blijft een leuk spel. Omdat ieder deck uniek is en ongeveer een 10 Euro kost is het relatief goedkoop om in een avond met 2 spelers een nieuw spel te spelen. In mijn ogen de oplossing voor "the cult of the new". Een nadeel is dat sommige decks wel degelijk beter zijn dan een ander en of het chain mechanisme dan voldoende werkt? En het kan wat geld kosten totdat je een deck hebt wat je leuk vindt... Hoe zie jij KeyForge nu en zeg over een jaar? Nu zie ik het als een leuk en succesvol kaartspel maar ze moeten het komend jaar wel met wat vernieuwingen komen om de "hype" vol te houden...
 14. Rob

  KeyForge mat.jpg

  © TafelTOP

 15. Toch niet de Kickstarter gedaan maar heb besteld bij 4 Your Games.
×