Ga naar inhoud

Rob

Administrators
 • Aantal items

  1454
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  75

Rob won de laatste dag op 15 januari

Rob had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

118 Excellent

2 Volgers

Over Rob

 • Verjaardag 25 september

Extra informatie

 • BoardGameGeek
  rxshorty

Recente bezoekers van dit profiel

882 profielweergaven
 1. Tijd om Tainted Grail te spelen. Dit spel wordt erg goed ontvangen door Tom van The Dicetower... Laat @Lindoras nu net even een mooie Kickstarter versie hier van hebben. Alles is netjes gesleeved... de mini's hebben allemaal een wash zodat ze er grimmig uitzien maar wel met extra detail. Erg mooi om te zien! We zijn de campaign gestart met 4 spelers, we weten dat dit niet ideaal is maar we wilden wel allemaal het spel ervaren. Dus het avontuur kan beginnen met @Lindoras, @Deluxe Roelbook, @YuYu en mezelf! Er zijn geen actie punten per speler maar je hebt energie. Je zet energie in om dingen te kunnen uitvoeren zoals moven, exploren of actions die op de locatie kaarten staan. Het maximale energie hangt samen met het aantal levens wat je hebt. Krijg je schade zul je dus minder energie kunnen spenderen wat je dus weer beperkt. Dan is er ook nog iets als terror... teveel terror is nooit goed... want ja dan word je dus insane! Nachtmerries in plaats van dromen is dan 1 van de dingen die gebeuren, nee insane is niet ideaal. Dan heb je ook nog resources: food, wealth, repuration, experience en magic. Food heb je nodig om aan het einde van de dag (ronde) jezelf te kunnen healen en herstellen van terror. Wealth is nodig bij sommige quests om iemand bijvoorbeeld om te kopen. Reputation hebben wij nog niet nodig gehad maar ik kan me voorstellen dat het kan helpen als je iemand wilt overtuigen. Experience zorgt ervoor dat je je stats of je combat/diplomacy deck kunt verbeteren door advanced kaarten toe te voegen. Magic heb je nodig om tijdens combat of diplomacy events gebruik te maken van sommige abilities op je kaarten. Tijdens onze ervaring zijn we het wel eens over het combat systeem, dat is erg tof gedaan. Wel zorgt dat er onder andere voor dat het niet echt een 4 speler spel is, dat kost wat downtime. Wat ook erg tof gedaan is de wereld en hoe je deze ontdekt door middel van kaarten in plaats van borden. Op de kaart staat wat er gebeurd en welke kaarten er aangelegd moeten worden zodat je op deze manier een soort fog of war hebt. Als je een kaart gaat exploren draai je de kaart om en daar staat een verhaal/gebeurtenis op. Deze zijn ook terug te vinden in de boeken zodat je niet per se de kaarten hoeft te draaien. Het hele spel bestaat uit een storyline met quests die je op meerdere manieren kunt uitspelen. Dit zorgt ervoor dat je met regelmaat een stukje tekst moet voorlezen in het Engels en de nodige keuzes moet maken. Tainted Grail zit goed in elkaar en de verhaal lijn voelt goed aan. Ondanks dat we met 4 spelers waren was het zeker een toffe ervaring! Gaan we dit spel wel verder spelen wat betreft het verhaal? Ik hoop het wel... de vraag is alleen met hoeveel spelers.
 2. Rob

  IMG_20200115_2158031.jpg

  © TafelTOP

 3. Rob

  IMG_20200115_2112530.jpg

  © TafelTOP

 4. Rob

  IMG_20200115_2348229.jpg

  © TafelTOP

 5. Chartered is een prima spel. Het ziet er ook erg tof uit. Andor? Eigenlijk nog nooit gespeeld, het zou wel mijn genre moeten zijn: cooperatief & storydriven. Misschien dan toch maar eens een keer proberen.
 6. Rob

  Return to Dark Tower

  Haha daar was ik al bang voor! Zijn wel grote namen die hier aan gewerkt hebben.
 7. Rob

  Return to Dark Tower

  Telt wel mee voor dit jaar he. Je moet dit jaar betalen... De pledge was niet helemaal goed gegaan blijkbaar dus nu kun je wel alles pledgen. Maar dan wordt het wel heel prijzig voor een uitbreiding en wat poppetjes.
 8. Ja klopt. Het spel is leuk met 3 of 4, dan kun je elkaar lekker dwars zitten. Wat ook helpt zijn die optionele kaarten die stock waarde beïnvloeden.
 9. Mijn top 3. Core Space KeyForge Dungeonoloy Eervolle vermelding voor Fireball Island!
 10. November was een rustige maand. Mijn top 3: Core Space Set a Watch Black Rose Wars En ook Atlantis Rising als een nette follow up!
 11. Inderdaad bijzonder dat dit een Kickstarter moet zijn. Verkoop het gewoon in je webwinkel? Deze uitbreiding heb ik al Het is dus een reprint...
 12. Rob

  Spelavonden

  Hallo Gerrit, We spelen vrijwel iedere vrijdag avond mits er geen beurzen zijn waar we aan meehelpen (zoals Castle Fest en Spellenspektakel). Maar als er speelavond is, wat praktisch ook iedere vrijdagavond is, zijn er tegenwoordig altijd mensen die bordspellen aan het spelen zijn. We doen dit bij 4 Your Games in Dordrecht. Groeten, Rob
 13. En om dan toch maar van het doosje af te komen, waar de mini's gewikkeld in keukenrol waren opgeslagen, heb ik de Feldherr inlay besteld. Dat ziet er netjes uit ook al kan de doos nu niet meer helemaal dicht.
 14. Deze week hebben kwamen Anne Derk en Melissa op bezoek. Tijd voor spelletje! Dus even naar de collectie kijken en wat uitkiezen. Fireball Island en Wacky Races. Leuke maar geen zware games. Fireball Island ziet er zoals altijd erg tof uit en is met knikkers die je mag laten los gaan op het eiland. Mooi om te zien dat de dames ( @Dan2x en Melissa ) serieus veel meer punten hebben gescoord als de mannen. Anne Derk en ik zaten rond de 20 punten daar waar Dan2x heeft gewonnen met 52 punten en Melissa netjes 2e met 49 punten. Ik heb wel wat fireballs moeten opvangen... net als Anne Derk... en dat werkt niet in je voordeel. Ook was ik niet handig met het spelen van kaarten. Het was een leuk potje! Ook met Wacky Races ging het bij Dan2x goed. Ze stond al vrij snel vooraan en stormde af op de finish. Dit keer was Melissa duidelijk geen tweede... de kaarten die ze op hand had hielpen niet echt mee. 1 tegel per ronde is wel erg weinig bij Wacky Races. Ik reed netjes 3e en had nog een kanon aanval op hand om Dan2x een vakje terug te schieten. En waar Dan2x en Anne Derk op de laatste tegel voor de finish stonden stormde ik nog even voorbij met een totale movement van 6 tegels! Close call maar toch gewonnen!
 15. Een KickStarter van @Deluxe Roelbook in de vorm van een Tiny Epic spel. Op Spiel hebben we van de uitgever een kleine demo gekregen en waren we vrij enthousiast. Tiny Epic Tactics ziet er erg tof uit waar het doosje gebruikt wordt om het bord te maken. Dit keer speelde we bij 4 Your Games. @Generaalkaartgraag deed ook mee. Het doel van het spel? Meeste punten scoren en dit doe je door een capture the flag mechanisme. Op het "bord" zijn 3 locaties waar je punten kunt scoren. Zodra er iemand deze locaties staat gaat het aan het begin van je beurt het vlaggetje van die locatie vooruit. Komt het vlaggetje op het laatste vak (4) en dan scoor jij die vlag. De vlag is punten waard maar ook het uitschakelen van vijandig karakter is een punt waard. Spel stopt als (in geval van een 3 speler spel) er 2 van de 3 locaties gescoord zijn of als een 1 team volledig is uitgeschakeld. Dan is het punten tellen en diegene met de meeste punten wint. Iedere speler krijgt een team van 4 karakters waarbij 1 er een soort mage is, ridder en pijlenboog specialst inzitten. In je beurt kun je maar 3 acties doen dus je moet er voor kiezen of je bijvoorbeeld 3 karakters laat lopen of 1 karakter laat lopen en vechten om vervolgens nog maar 1 ding te kunnen doen met 1 van de andere karakters. Dit zorgt ervoor dat je tactisch moet gaan bekijken wat je gaat doe met je karakters. Dus de naam is goed gekozen . De pot heb ik hard verloren... ik had nog 1 mage staan... Nee Deluxe Roelbook had hem goed ingeschat en gewonnen! Speelt leuk weg en ziet er erg tof uit. Niet helemaal mijn genre maar zeker niet verkeerd.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...