Ga naar inhoud

Rob

Administrators
 • Aantal items

  1382
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  69

Rob won de laatste dag op 10 november

Rob had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

110 Excellent

2 Volgers

Over Rob

 • Verjaardag 25 september

Extra informatie

 • BoardGameGeek
  rxshorty

Recente bezoekers van dit profiel

828 profielweergaven
 1. Rob

  Core Space

  Na Spiel weer een wat uitbreidingen ingekocht... Dus het is weer tijd om te schilderen... dus vanavond maar eens begonnen.
 2. Vandaag kwam ik het volgende tegen op Twitter. Er is nu een mooie YouTube playlist voor War of the Ring! Dit legt mooi uit hoe het spel werkt en dat is geen overbodige luxe aangezien het een relatief complex spel is. Mocht je de filmpjes willen bekijken kan dat hier: https://www.youtube.com/playlist?list=PLi7a5Lx6jhPg8bknmZxl_1j6931-LOpgj
 3. Black Rose Wars heb ik als verjaardagscadeau ontvangen. Heb het regelmatig vast gehad in de winkel maar de prijs was wat hoog. Ook wist ik niet zeker wat voor spel het zou zijn... Nu wel. Het voelt een beetje als WizWar maar dan met meer keuzes en iets meer tactiek. Iedere speler is een wizard en je het is zaak om aan het eind van het spel de meeste punten te scoren om de Black Rose te mogen ontvangen. Als speler programmeer je 4 kaarten in je beurt die je kunt af laten gaan in volgorde. Zaak is dus je probeert in te schatten hoe de andere spelers gaan bewegen en aanvallen. Black Rose Wars ziet er prachtig uit en ik vind het ook een leuk spel. Hij krijgt alleen 3 sterren omdat het voor een 100+ Euro spel goed genoeg is maar niet meer dan dat. Aanrader? Ja zeker als je hem voor onder 80 Euro kunt scoren of als je WizWars te gek vindt maar net wat meer wilt.
 4. Rob

  Bag of Dungeon

  Klinkt cool! Kan het ook met 2 of 3?
 5. Woensdagavond met @Lindoras en @YuYu. Vraag was welk spel gaan we spelen? Dus mijn antwoord was Black Rose Wars... maar dan met 3 spelers. Voor mij en YuYu was het weer even wennen en Lindoras had wat moeite met de kleine teksten op de kaarten. Maar het potje was erg bijzonder. YuYu ging met heel wat punten voorsprong rustig verder halverwege het spel... Die had lekkere combo's en zijn quests waren gunstig. Maar op een gegeven moment kwamen er events waardoor hij punten verloor zodat Lindoras en ik toch weer wat dichterbij konden komen. Helaas was het niet voldoende en begon YuYu weer lekker te scoren. Wel heb ik nog wat kamers kapot kunnen maken voor wat punten maar dat bleek niet voldoende. Lindoras en ik kwamen beide op 24 punten uit terwijl YuYu de Black Rose heeft gewonnen met 43 punten. Potje duurde wel wat lang maar dat kwam voornamelijk omdat we wat kaarten moesten uitzoeken. Is Black Rose Wars een goed spel? Goed genoeg, geen topper maar zeker een leuke game die we nog vaker op tafel gaan leggen... want ja... het ziet er wel erg vet uit.
 6. Nog even terug bladeren door de foto's van de Spiel vakantie. Er is nog een goede pot Core Space gespeeld! Dit keer met zijn tweeën... met @YuYu. We moesten met onze crews even wat kamers met containment zien op te ruimen. Dat is het primaire doel... nouja naast overleven natuurlijk. Secundaire doel was ook helder: Defeat mother (spinachtige robot) en zorg ervoor dat de basis Purge vrij is. Omdat YuYu zijn crew niet op hetzelfde veteran niveau is als die van mij verwachtte ik al dat het niet super eenvoudig zou gaan worden. De foto hierboven geeft wel aan dat mijn Chit 'Ah het druk genoeg had! Misschien wel te druk... ja het werd te druk en we waren nog niet klaar met het primaire doel. Gelukkig schoot de director van de Galatic Corps ons te hulp met redelijk wat fire power! Die heeft wel een harverster of 4 en een aantal devastors om het leven gebracht. Daarbij had YuYu ook prima zijn special skills in de gaten van zijn crew. Lees... hij hacked de Purge niet kapot maar hij neemt ze over! Met het hacken van 2 assassin's zorgde hij er voor dat deze de kamers met containment opgelost waren. Dat was ook wel nodig want nadat dit het primaire doel was behaald was het tijd om te vertrekken. Dit gevecht zouden we niet gaan winnen van de Purge... binnen mijn crew schoot de captain zichzelf meermaals in zijn voet met het 5 hit wapen. Mijn augmented snapte niet hoe een geweer werkt, ongeveer 9 keer geschoten met 2 hits, en Chit 'ah had nog nooit zoveel vrienden gezien. Inladen en wegwezen dus! Helaas geen perfecte missie maar het primaire doel is behaald... en dat is toch niet voor niets het primaire doel... toch?!
 7. Rob

  Core Space

  © TafelTOP

 8. Rob

  Core Space

  © TafelTOP

 9. Rob

  Core Space

  © TafelTOP

 10. Rob

  Core Space

  © TafelTOP

 11. Vorige week woensdag hebben we ook een potje Ishtar gespeeld. De nieuwe game van Bruno Cathala uitgebracht door IELLO. Zelf heb ik een potje gespeeld bij de winkeliers dag van Asmodee. @Deluxe Roelbook had Ishtar meegenomen van Spiel. Dus even een potje Ishtar met @Lindoras en Deluxe Roelbook. Lindoras had het grootste bloemenveld en scoorde daarmee aardig wat punten. Ik deed wat betreft de bloemen het ook niet slecht, maar scoorde ook goed met de bomen die je kunt planten. Deluxe Roelbook deed niet mee aan bloemetjes wegleggen en deze controllen... Nee hij ging voor de upgrades waarme je punten verdient door GEEN werkers in te zetten. Totaal verschillende tactieken dus. Scores? Deluxe Roelbook - 58 Lindoras - 64 En ik had er 65! Close game dus. Was een leuk potje!
 12. tot
  Spellenspektakel: hét evenement voor spellenfans van jong en oud! Schuif aan bij één van de honderden speeltafels waar de nieuwste bordspellen worden gepresenteerd. Samen met familie of vrienden kan je de spellen uitgebreid proberen, met uitleg van ervaren demonstrateurs. Ontdek hier de laatste uitbreiding van je favoriete spel, kijk rustig rond bij de winkels vol nieuwe en tweedehands spellen of laat je kinderen lekker de hele dag spelen op het speciaal voor hen ingerichte Kinderplein!
 13. Soms zie je iets voorbij komen waarvan je denkt wauw. Beyond Humanity: Colonies ziet er erg mooi uit. Miniaturen en lichtjes! In dit spel probeer je een kolonie op te zetten op een planeet omdat het op aarde een puinzooi is. Het spel is een workerplacement met een tile laying mechanisme. Maar omdat iedere speler een manager is die uiteindelijk de president wilt worden (semi-cooperatief) moet er wel op zaken gestemd worden. Dit vote systeem heeft weer impact op de bevolking in de kolonie. Beyond Humanity: Colonies maakt gebruik van een app die alle upkeep regelt van het spel. Omdat alle miniaturen voorzien van NFC en lampjes is het bord wat modulair is interactief. Op deze manier hoeft je niet alles aan te tikken in de app maar daadwerkelijk op het spelbord. Dat maakt de integratie tussen het bordspel en de app vernieuwend. Bij het starten van een spel kies je eerst wat voor game mode je wilt spelen: Semi-Cooperatief - je zult gezamenlijk de kolonie moeten zien te redden maar de manager met meeste victory points wint. Cooperatief Solo Je kiest 1 van de vele bestaande planeten om het spel te starten. Iedere planeet heeft verschillende eigenschappen en andere mogelijkheden. Vervolgens is het zaak om de kolonie 20 maanden in leven te houden. Omschrijving van Kickstarter: Beyond Humanity: Colonies is a hybrid, semi-cooperative board game for 1 to 5 players. You will be building and expanding a human colony on an alien planet. You will experience a new milestone in the fusion of classic board game design, inventive electronic modules, and its companion app. Het spel voelt aan als een sim computer spel omgetoverd tot een bordspel met de nodige vernieuwende innovaties zoals NFC en de app. Lijkt me op recht een leuke workerplacement (zeker na de positieve ervaring met Atlantis Rising, wat een cooperatieve workerplacement is) Er hangt alleen wel een nadeel aan al dit moois en dat is het prijskaartje: 225 US Dollar! Ondanks dit heb ik besloten toch dit project te backen omdat dit in mijn ogen echt vernieuwend is (en coop modus heeft ). Voor meer informatie: KickStarter
 14. Rob

  Titan

  Dat was die mega versie toen toch?
 15. Weer een titel die gescoord is op Spiel. Dit keer door @Deluxe Roelbook want het is een workerplacement spel maar dan cooperatief. Het idee was dat zowel Deluxe Roelbook als ik het leuk zouden kunnen vinden. Het doel is eenvoudig: Atlantis zinkt en het is de zaak aan de spelers om een Gate te bouwen zodat alle inwoners kunnen ontsnappen aan de overstroming! In het midden van het bord is de stad zelf. Aan het midden zijn 6 streken verbonden. Iedere streek heeft zijn eigen specialiteit. Denk hierbij aan goud, ijzererts en kristal mijnen", een gezellige streek waar 2 werkers mogelijk een nieuwe kunnen "maken, ijzer smederij en de bibliotheek waar je kennis kunt opdoen die je kunnen helpen om het water tegen te houden zolang nodig. Waar zijn al die resources dan voor nodig? Juist om die Gate te bouwen en dit doe je met de juiste grondstoffen. Als eerst moet je de Gate bouwen door middel van 9 stukken. Bij het maken van een stuk krijg je nieuwe mogelijkheden of tijdelijke hulp. Zijn alle 9 stukken klaar? Dan is het zaak dat je de Gate voorziet van power door met alle spelers de juiste resources in te zetten. Iedere speler krijgt een Councilor, iedere Councilor is verschillend en heeft een eigen ability. Ik heb er nu 2 gespeeld waarvan 1 ervoor zorgde dat iedereen op die tegel een keer opnieuw mocht dobbelen en 1 die de ability van een ongebouwd stuk Gate kon activeren. Ook begin je met een beperkt aantal workers (Atlanteans) die je kunt gebruiken op de juiste tegels om bijvoorbeeld goud of ijzererts te scoren. Als alle workers geplaatst zijn worden de misfortune kaarten getrokken... die bepalen of de zee kalm blijft of juist waar er stukken Atlantis verdwijnen. Gebeurd dit? Dan draai een tegel om waar de misfortune kaart aangeeft, heb je hier workers op staan? Helaas die gaan terug naar je voorraad en kunnen dus niet proberen resources te regelen. De buitenste delen van Atlantis maken het makkelijker dan een landinwaartse tegel om resources te regelen. Bij de buitenste goud tegel (die dus als eerst overstroomt) hoef je maar een 3 te dobbelen om een goud te krijgen. Maar landinwaarts is dit pas op een 5 of hoger! We hebben het spel nu 2 keer gespeeld waarvan op de moeilijkheidsgraad level 1 en 2. Beide potten hebben we gewonnen... en Deluxe Roelbook had gelijk. Het is een leuke workerplacement!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...