Rob

Administrators
 • Aantal items

  403
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  13

Rob won de laatste dag op 8 november

Rob had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

34 Excellent

2 Volgers

Over Rob

 • Verjaardag 25 september

Extra informatie

 • BoardGameGeek
  rxshorty

Recente bezoekers van dit profiel

301 profielweergaven
 1. Het eerste dexterity bordspel wat ik gespeeld heb is Dungeon Fighter. Dit is nu een aantal jaren geleden en dat was in de oude winkel bij 4 Your Games. Dobbelstenen op een doel gooien onder je benen door... Bovenstaande foto is van afgelopen woensdag... Dungeon Fighter is eindelijk terrecht gekomen in mijn collectie! De versie die ik de eerste keer speelde was van Fantasy Filght... deze versie is gekocht tijdens Spiel 2018 maar dan bij Horrible Games. Tegelijkertijd ook 3 uitbreidingen bij gehaald, mis er nu nog eentje.... In Dungeon Fighter speel je met zijn alleen samen om door een weg door de dungeon. Cooperatief en dexterity gaan vaak samen zo ook in dit bordspel. iedere kamer heeft een uitdaging en neem je het op tegen een monster en aan het einde van de dungeon is het zaak dat je de eindbaas verslaat. In het midden van de tafel ligt een groot bord in de vorm van een doelwit. Iedere speler gooit met de dobbelstenen die beschikbaar zijn in de dobbelsteen voorraad. Op het bord staan getallen die wat het aantal schade aangeeft dat je het monster doet. Er zijn 3 gekleurde dobbelstenen: rood, groen en blauw. Iedere dobbelsteen heeft ook een aantal zijdes met een oog erop, de andere zijdes zijn leeg. Land je dobbelsteen op een oog dan gaat je abilitie af van je karakter die overeenkomt met de kleur. Denk hierbij aan extra schade doen aan het monster, genezen of equipment kaart pakken. Naast de gekleurde dobbelstenen kun je aan witte dobbelstenen komen, deze kun je kopen en verdienen als je een monster met weinig dubbelstenen kapot maakt. De witte dobbelstenen kost in de shop (die je tegenkomt in de dungeon) kopen voor 3 munten. Munten verdien je weer door het doodmaken van de monsters. Sommige monsters kun je alleen maar doodmaken met speciale regels voor zoals een onder je been door gooien, vanuit je voorhoofd de dobbelsteen laten vallen en nog veel andere rare dingen. Het spel speelt snel en geeft leuke situaties... Voor mij is dit een spel wat in de collectie hoort!
 2. Rob

  Dungeon Fighter

  © TafelTOP

 3. Rob

  Dungeon Fighter

  © TafelTOP

 4. Rob

  SpellenSpektakel 2018

  Dit jaar hebben we met TafelTOP ook geholpen bij het SpellenSpektakel 2018. Zoals gewoonlijk waren we er om 4 Your Games te helpen. Het is de grootste bordspellen beurs van Nederland. We stonden met de stand midden de hal... erg vet!
 5. Rob

  Sword & Sorcery - Ancient Chronicles

  Bij het SpellenSpektakel kwam er iemand langs voor de uitbreidingen van S&S... erg cool. Die ook maar even gewezen op deze Kickstarter... helemaal enthousiast.
 6. Rob

  Die Quacksalber von Quedlinburg

  Dit spel liep goed op Spellenspektakel inderdaad. 999 geeft dit spel uit.
 7. Rob

  Space Park

  We hebben op Spiel wel wat space spellen gekocht. In dit geval @YuYu die Space Park heeft meegenomen. Een spel met mooie artwork! In dit spel staan er 3 raketten op het bord en een drone. Het bord bestaat uit 7 locaties. In je beurt mag je 1 van de raketten kiezen, deze activeert de actie van de locatie waar de raket staat. Zaken zoals een het pakken van een rode, blauwe of groene kristal, pakken van een nieuwe scoringskaarten en verplaatsen van de drone. De drone kun je verplaatsen naar een locatie naar keuze. Zolang jij de afstandsbediening in je bezit hebt en mensen activeren de raket die bij de drone staat krijg jij ook een bonus. Bonus kan zijn een rood kristal of een token zodat je voordat je de raket activeert in je beurt hem een plaats verder zet. Je scoort punten met het kaarten. Deze speel je in je beurt en op deze kaarten staan kosten, bijvoorbeeld betaal 4 rode kristallen voor 5 punten. Sommige kaarten geven je dan een passieve winst zoals dat je 1 rood kristal minder moet betalen voor kaarten. Het spel speelt heel snel en ziet er prachtig uit. Niet heel veel diepgang maar zeker geen slecht spel.
 8. Rob

  Space Park

  © TafelTOP

 9. Rob

  Space Park

  © TafelTOP

 10. Rob

  Tag City

  Een genre wat steeds populairder wordt binnen de bordspellen is Roll & Write. @Agnes is hier een fan van en heeft de nodige roll & write spellen ingeslagen tijdens Spiel 2018. De eerste die ik gespeeld heb is Tag City. In dit spel moet je met "tetris" blokjes zo goed mogelijk je speler bord vullen. Deze bestaat uit 4 gekleurde vlakken, heb je een vlak vol krijg je punten maar ook als je een rij hebt horizontaal/verticaal krijg je punten. De speler die als eerst een rij of vlak vol heeft krijgt meer punten dan de volgende spelers. Je moet als speler dus aangeven aan je medespelers wanneer je iets hebt gehaald. In het midden van de tafel liggen verschillende soorten tetris blokjes, deze kun je mogelijk gebruiken die ronde. Welke je mag gebruiken hangt af van de "first player". Die gooit dobbelstenen, de ogen op de dobbelstenen bepalen welke blokjes er gebruikt kunnen worden. Als voorbeeld als de 1 gegooid wordt mag de first player kiezen uit de 2 blokjes links en recht staan op het bord in het midden waarop de 1 wordt uitgebeeld. Er is dus keuze voor de first player maar dat hoeven niet de blokjes te zijn die gewenst zijn! Dus het is een beetje geluk maar voornamelijk lekker puzzlen. De blokjes kun je ter referentie van het middelste bord afhalen maar zul je vervolgens met de stift die bij het spel zit tekenen op je speler bord. Het thema is leuk en het speelt snel en leuk weg. Zeker een aanrader al heb ik weer eens verloren van @YuYu
 11. Rob

  Tag City.jpg

  © TafelTOP

 12. Rob

  Space Base

  Tijdens Spiel liep ik samen met @Deluxe Roelbook naar de AEG stand om te kijken wat ze dit jaar hadden staan. Uiteraard ging @Deluxe Roelbook lekker shoppen en heeft daar onder andere Space Base meegenomen. Voelt een beetje aan als Machi Koro maar dan in de ruimte met meer opties. In Space Base heeft iedereen een eigen spelersbord of wel je eigen Space Base. Het spelerbord heeft 12 vakjes voor 12 ruimteschepen. Deze zijn al gevuld aan het begin van het spel maar zijn te upgraden met nieuwe schepen die in het midden van de tafel liggen. De kaarten die je al hebt liggen komen aan de bovenkant en geven extra mogelijkheden daar waar het schip geupgrade wordt. In je beurt mag je 1 of 2 dobbelstenen gooien. Wat er gegooid wordt bepaald wat je kunt gebruiken op je Space Base. Diegene met geupgrade schepen kunnen kijken of de dobbelstenen iets triggeren. Het spel zit zo in elkaar dat je ook op moet letten in andermans beurten. Space Base is om deze reden een spel met weinig "down time" en dat is leuk! Je wint door middel van 40 punten te scoren, dan wordt de ronde afgemaakt en is het nog mogelijk om boven de 40 punten uit te komen en alsnog te winnen. Wij hadden op de tafel een erg tof space ship liggen... namelijk eentje die het mogelijk maakt dat als je deze in je space base hebt liggen die bij 4x 12 gooien je de overwinning geeft! De artwork heeft wat weg van FTL de computer game, erg tof gedaan. Machi Koro? Een beetje... maar zeker een beter spel dan Machi Koro!
 13. Rob

  Space Base.jpg

  © TafelTOP

 14. Rob

  Space Base - Track.jpg

  © TafelTOP

 15. Rob

  Space Base - Dice.jpg

  © TafelTOP