Ga naar inhoud

Erelijst


Populaire inhoud

Toont de inhoud met de hoogste reputatie sinds 21-06-19 in alle zones

 1. 1 punt
 2. 1 punt
  Een woensdag avond met 2 spelers. De vraag werd gesteld vanuit @YuYu: Zin in een spelletje vanavond? Duel of Ages 2? Die staat al even op het lijstje om weer eens te spelen. Het even geleden was om precies te zijn: 5 november 2015! Pff en dat voor een spel wat ik erg tof vind. Dit is wel potje nummer 13 in totaal. Voordat YuYu er was had ik het spel redelijk opgezet: bord, tokens en kaarten stonden klaar. Nu nog alleen de karakters kiezen, nouja random pakken, de daarbij behorende tokens... Ohja dat zijn er een hoop, ach ja tijd voor spel in een spel... het zoeken van de tokens! Vervolgens bepalen welke win conditie we gaan gebruiken. Capture the flag? Defend the base? Team Deatchmatch? etc. We zijn voor de bekende Team Deatchmatch gegaan. De teams bestaan uit 4 karakters... zijn er 2 van de 4 dood dan lig je eruit. In het begin had ik toffe items en een draak die goed was in vechten. Helaas had YuYu een indiaan.... juist ja een indiaan. Die indiaan sloopte de draak, overleefde een grote beer en haalde daarna mijn Onyx karakter onderuit. Nadat ik wat succesvolle missie had gedaan en wat leuke items had gescoord dacht ik een comeback te kunnen maken. Helaas vond YuYu even een uzi onderweg en daar maaide hij mijn genius aziaat mee overhoop. Ja dit spel moet vaker op tafel komen, ik vind dit nog steeds een erg tof spel! Al moet je wel omgaan met de rare combo's en niet voor een serieus potje wargame gaan.
 3. 1 punt
  Woensdagavond, bordspelavond! Tijd voor Root, weer zonder errata en verbeteringen. Root is van de spellen die meerdere keren is terug te vinden in de TafelTOP collecties. Dit keer speelde @YuYu niet de groene factie of wel de factie met de groene boterham krijgers... euhhh sorry muizen! @Lindoras speelde weer de vagebond, al moest hij wel even inkomen... die speelt ook vrij apart. Nee dit keer was @Deluxe Roelbook de groene factie en YuYu de oranje katten. Ik zelf probeerde maar weer eens met de blauwe vogels, deze factie had ik al een paar keer eerder gespeeld dus hoef ik niet alles opnieuw te leren. Alhoewel? Ik heb toch wel wat beginners fouten gemaakt waardoor mijn Engine alsnog moest klappen halverwege het spel... helaas! De blauwe factie blijft erg tof omdat je een engine bouwt... maar deze moet je wel volledig kunnen uitvoeren anders verlies je de leader en krijg je strafpunten. Het spel ging halverwege tussen de vagebond en de boterhammen... Lindoras vs Deluxe Roelbook! Deluxe Roelbook scoorde als eerste 30 punten en claimde de winst! Maar Lindoras zat er niet ver vandaan moet 26 punten. Al met al was het weer een leuk potje. Volgende keer wel met de vernieuwde errata?
 4. 1 punt
  Lekker bezig hoor Lindoras! Juni was een goede maand met bordspellen spelen. Zo'n 19 plays waarvan 4 keer mijn favoriete game: Core Space. Dus hier mijn top 3. Core Space Tower of Madness Tiny Epic Zombies Met een eervolle vermelding: Getaway Driver.
 5. 1 punt
  De maand juni is een echte record solo spelende maand geweest. Heb 97 keer een spel gespeeld en in totaal slechts 10 verschillende spellen. Nog opvallend detaild: alle 30 dagen van deze maand minimaal 1 x een spel gespeeld. Mijn top 3 ziet er als volgt uit: The Lord of the Rings: The Card Game Memoir '44 Getaway Driver Een bijzondere vermelding geldt One Deck Dungeon. Dit heb ik deze maand maar liefst 67 keer gespeeld. Gemiddeld duurde een spel 90 minuten!!! Heb er zelfs de toppositie bij BoardGameGeek bereikt. (Zie afbeelding)
 6. 1 punt
  Nieuwe dag en nieuwe temperaturen buiten. Het is lekker warm maar Ryan wil toch graag naar de bordspel kamer die zich op de zolder bevindt. Wat ga je dan spelen zonder teveel te willen zweten? DropMix? Lekker kaartjes leggen en dan muziek door elkaar mixen. Dit blijft een succes bij veel kinderen (maar ook oudere mensen ). Ryan mixte er lekker op los... en ook hij kreeg met de juiste kaarten er erg toffe muziek uit! Goede muziek, ruimte... en zelf in diegene die de muziek maakt... tijd om te dansen! Ondanks dat het lekker warm was moest Ryan los gaan, hij kon niet anders met die goede muziek. Wel merk ik dat de muziek bekend begint te worden, dus de uitbreidingen moeten ooit komen. Alleen is het spel van @Deluxe Roelbook! Blijft een aanrader.
 7. 1 punt
  Soms hoeft het spel niet gespeeld worden om er plezier uit te halen. Vandaag kwam Ryan bij ons logeren dus wat is er dan leuker dan naar de bordspel kamer te gaan? Blijkbaar niets dankzij een aantal toffe bordspellen. Hij heeft zich daar de hele avond bezig gehouden. Dobbelsteen torens, Super Mario lamp, Sonic poppetjes... en.... Fireball Island! Ik wilde het spel uitleggen maar het eiland maakt hem zo enthousiast dat hij gelijk begon met knikkers in de vulkar te gooien. Na een kwartiertje spelen alsnog een spel element toegevoegd door @Dan2x. Ieder heeft zijn eigen poppetje en de dobbelsteen bepaald hoeveel stapjes je mag zetten. Dat was natuurlijk niet te doen zonder dobbelsteen toren... dus gelukkig stonden er 2 klaar... En toen kwam de uitbreiding op tafel... de piratenboot! BAM! Ja die is erg tof... Ben nu ook heel benieuwd naar de nieuwste uitbreiding Spider Springs waarin een stuk eiland erbij komt!
 • Nieuwsbrief

  Want to keep up to date with all our latest news and information?
  Abonneer nu
×
×
 • Nieuwe aanmaken...