Ga naar inhoud

Erelijst


Populaire inhoud

Toont de inhoud met de hoogste reputatie sinds 24-04-19 in alle zones

 1. 2 punten
  Afgelopen weekend was er een KeyForge tournooi bij 4YourGames. Helaas was het animo beperkt... we waren maar met 4 spelers terwijl de opkomst van 16 man verwacht was. Gelukkig kon het met 4 spelers alsnog doorgaan. Zie hier links... de winnaar! @YuYu dus! Er zijn 3 potjes gespeeld, YuYu heeft alle 3 de potjes heeft gewonnen en ik 1tje. Het was nog even spannend wie er tweede zou worden... maar dat waren we alle 3. Dus YuYu heeft gewonnen met 3 gewonnen potjes en de rest zijn tweede geworden met 1 winst per persoon. Ondanks dat er niet veel spelers waren is het wel erg leuk om te spelen. Eind deze maand gaan ze bij 4YourGames alsnog een nieuw tournooi organiseren wanneer de nieuwe set van KeyForge gelanceerd wordt. Erg tof en heb er zin in! Ohja... YuYu zijn prijs was wel erg tof... metalen keys!
 2. 2 punten
  Hostage Negotiator: Career Designer: A. J. Porfirio Artist: Kristi Harmon, Ivan Pushkov Publisher: Van Ryder Games 13+, 1 speler, 20 minuten De bordspelspeler, die niet altijd in de gelegenheid is samen met anderen te spelen, maar wel zin heeft in een analoog spelletje krijgt een steeds groter aanbod. Niet alleen wordt er voor veel spellen een speciale solo-mode ontwikkelt, ook het aanbod echte solo-spellen breidt zich uit. Zo heb ik Hostage Negotiator (2015) reeds een tijd in in collectie. Doel van het spel is namens de politie met een ontvoerder zodanig te onderhandelen, dat hij of zij de gegijzelden vrij laat en de dader te arresteren. Het is een stevig spel, waarmee ik bedoel dat het niet eenvoudig is om een spel winnend af te sluiten. Er is inmiddels een uitbreiding van en vele nieuwe ontvoerders (abductor packs) waarmee je moet dealen. Nu op kickstarter de laatste ultieme uitbreiding, waarvoor je het basisspel nodig hebt, maar ook de uitbreiding Crime Wave én meerdere abductor packs... Uiteraard zijn die nu ook in één keer te verkrijgen. In Hostage Negotiator: Career speel je 10 jaar uit het leven van een onderhandelaar. Hoe meer successen je weet te behalen, hoe beter je wordt. Een heuse campaignmode dus. Heb je alleen deze laatste uitbreiding en abductorpacks 9 en 10 nodig dan kost je dat € 36. Heb je nog niets en wil je nu alles, dan betaal je € 134, inclusief speelmat. Tussen deze twee uitersten zijn nog andere variaties verkrijgbaar. Meer dan 1600 backers hebben positief gereageerd op deze KS. Op 18 mei eindigt dit inmiddels succesvolle project. Medio maart 2020 wordt verwacht dat het geleverd kan worden. Iets voor @YuYu? Ik twijfel... Hostage Negotiator: Career bij Board Game Geek Hostage Negotiator: Career bij Kickstarter
 3. 2 punten
  Robin Hood: Hero of the People Designer: Rodney Owen Publisher: The Game Crafter, LLC 12+, 1 speler, 15 - 30 minuten In deze week, waarin speciaal aandacht is voor solo spellen, deze Kickstarter die tot 23 mei loopt. Dit kaartspel is nog niet zo populair, maar vanwege een lage funding grens, is het project financieel nu al een feit. tot nu toe hebben ruim 100 mensen dit gebacked. Ik sta nog twijfelend op de drempel. Het is het eerste spel van de Australiër Rodney Owen. En hij doet het geheel in eigen beheer gebruik makend van The Game Crafter, die vaak in de arm wordt genomen voor prototypes. Afwachten dus hoe Rodney dit project gaat managen als er meer, veel meer backers komen.... Tja, thema is wel direct voor iedereen herkenbaar. Ten tijde van Koning Arthur, 12e eeuw, in Engeland, ga je als Robin Hood en zijn kornuiten de rijken beroven en vecht je tegen de Sherrif of Nottingham. Het lijkt vlot weg te spelen,. Hoe kan het ook anders in een solo kaartspel. Al met al, de moeite waard oom je even in te verdiepen, want zoveel enkel goede solo spellen zijn er nog niet. Dit is slechts de derde in twee maanden op kickstarter. Robin Hood: Hero of the People bij Board Game Geek Robin Hood: Hero of the People bij Kickstarter
 4. 2 punten
  Het nieuwe The Lord of the Rings spel van Fantasy Flight was nog niet zo lang geleden aangekondigd maar ondertussen is hij al verkrijgbaar. Uiteraard heeft @Lindoras als J.R.R. Tolkien fan het spel in zijn bezit. Tijd om het avontuur te beginnen samen met @Deluxe Roelbook en @YuYu. Als je bekend bent met Mansion's of Madness Second Edition heb je een beetje een idee hoe dit spel werkt. Iedere speler kiest een karakter met de juiste start kaarten en vervolgens zet je een laptop of tablet klaar om de app op te starten van The Lord of the Rings: Journeys in Middle-earth. De app is als het ware de dungeon master en verteld het verhaal en wat er gebeurd in het spel. Je begint met een standaard setup van tegels waarin de spelers starten met het avontuur. Tijdens het spelen en exploren van de wereld verteld app welke tegel je aanlegt en wat voor tokens en vijanden hierop komen. Dit is ook hier erg tof gedaan en zorgt dat het spel eenvoudig op te pakken is. Het regelboek is na een uitleg niet vaak meer nodig en dit is zeker een pluspunt. Iedere speler heeft een deck met kaartjes die je gebruikt voor iedere check die je moet doen. Checks kunnen van alles zijn zoals: Aanvallen van vijanden Verdedigen tegen fear Verdedigen tegen aanvallen Events Er zijn geen dobbelstenen in het spel en alles gebeurd met het deck kaarten van de spelers. Dit is een leuk systeem waarbij kennis van je deck erg handig is om te weten wat je nog kunt gaan doen. Omdat het alleen met kaartjes werkt speelt het wel anders dan een Mansion's of Madness. We hebben 1 avontuur gespeeld om vervolgens een gevecht aan te gaan... er wordt dan als het ware ingezoomd op de kaart waar je speelt. Dit brengt weer wat extra mogelijkheden met zich mee want er liggen bijvoorbeeld rotsen waar je achter kan schuilen om schade te voorkomen, of een bosje om je te verstoppen. Ook de gevechten gaan netjes via de app en dat maakt het bijhouden wat er gebeurd na een aanval overzichtelijk. De app houd voor je bij welke vijanden al geactiveerd zijn en wie niet zodat je niet hebt dat een monster een tweede keer terug aanvalt. The Lord of the Rings: Journeys in Middle-earth is goed spel. Het speelt snel weg en heeft een toffe vibe. Zeker een aanrader!
 5. 1 punt
  Zowaar een filmpje van Tom Vasel waarin veel van mijn spellen worden behandeld... Alleen is dit niet positief hahaha zo zie je maar smaken verschillen. Welke spellen heb Daan en ik thuis liggen? Castle Dukes (maar nog niet gespeeld maar demo van 4 Your Games) Seal Team Flix - Vind ik zelf leuk, niet super maar zeker niet slecht. Dawn of Peacemakers - Vind ik leuk en goed Perdition's Mouth - Goed spel maar komt nooit op tafel. Toch grappig om dit soort video's te zien en dan de helft van je kast aan bod komt... toch @Deluxe Roelbook
 6. 1 punt
  Ik ben weer wat verder met schilderen. Wel heb ik officieel opgegeven deze miniaturen echt mooi te schilderen... De mini's zijn ok genoeg maar ik het geduld niet opbrengen hahaha... Maar omdat ze ook ok zijn in plaats van super gedetailleerd is het lastig om ze echt mooi te krijgen.
 7. 1 punt
  Vandaag heb ik U-BOOT: The board game besteld bij 4 Your Games. De spelers besturen een onderzeeër in de Tweede Wereldoorlog. Iedere speler heeft zijn eigen rol binnen de onderzeeër. Dit spel had ik al op het oog tijdens de Kickstarter maar omdat ik Kickstarters wel leuk vind maar liever de lokale winkel ondersteun moest ik even wachten. Dit is op zich achteraf niet zo'n probleem gebleken want daar de Kickstarters het spel wel al hadden was de benodigde app nog niet klaar. Als we BoardGameGeek mogen geloven is het een complex spel. De rating staat nu op 4 uit 5! Ben heel erg benieuwd hoe dit spel speelt. Ondertussen is de app beschikbaar voor Android en iOS maar helaas nog niet voor de PC (Steam). Zodra het gespeeld is komt er uiteraard een blogje van!
 8. 1 punt
  Soms heb je van die avonden dat je met zijn allen bij elkaar zit om iets te spelen maar welk bordspel dan? Op de woensdagavonden zitten we bij mij thuis boven op de bordspelzolder... Genoeg spellen maar waar hebben we zin in? DungeonQuest was wel geinig... pas 1 keer gespeeld... in 2014! De eerste keer dat ik het speelde kwam ik niet verder dan de hoek van het bord! Ja het spel heeft heel wat random elementen! Diegene met het meeste waarde aan schatten die het overleefd heeft is de winnaar. In je beurt kun je 1 van de 3 dingen doen: Move - Zet een stap. Enter Catacombs - Dit kan alleen als er daadwerkelijk een ingang is naar de catacombs waar je staat. Search - Dit kan alleen als er een fakkel icoontje op de tegel is waar je staat er als er nog niet eerder gezocht is. Als je ergens een stap zet waar nog geen tegel ligt pak je blind een tegel en voer je uit wat er op de tegel staat. Het kan zijn dat een dungeon icoontje op staat en dan moet je een kaart pakken. Op deze kaarten kan staan dat je een monster tegenkomt waar je tegen moet vechten, loot vind of iets anders. In het midden van de kaart is de schat kamer te vinden die wordt beschermd door een draak... Daar vindt je echte dure schatten maar je moet ook nog uit de dungeon zien te komen. En dat laatste is lastiger dan je denkt... We speelde met 3 spelers: @Lindoras @YuYu en ik. Alleen YuYu heeft het avontuur overleefd... en jawel daarom ook gewonnen! Heel erg random spel maar stiekum nog best leuk.
 9. 1 punt
  Was inderdaad echt een heel leuk en grappig om te spelen. Is het een goed spel? Nee totaal niet, maar dit is gewoon voor een gezellige avond, niet teveel hoeven na te denken, en alsnog lekker spelletje spelen en veel lachen. Soms kunnen slechte spellen gewoon heel leuk zijn om te spelen.
 10. 1 punt
  Als ik een spel heb, wat veelvuldig op de speeltafel dreigt te komen - een spel dus wat ik vaker wil spelen - dan mag ik die graag updaten. Denk dan aan premium tokens, eventueel premium scenery enz. Maar het begint uiteraard met een goede organiser of inlay. Welnu, vandaag een grote doos ontvangen met slechts het gewicht van een brief. Via etsy een kant en klare inlay voor LOTR Journeys in Middle-earth van CGGamesGood. Past perfect en nog ruimte over voor eventuele uitbreidingen. Tja, bekend is dat Fantasy Flight alleen zorgt dat het spel goed bij de spelers aankomt, maar enige aandacht voor toegevoegd spelplezier door een handige organizer om het op te bergen en te spelen is niet aan deze uitgever besteed. TIP: LOTR Journeys in M-E organizer
 11. 1 punt
  Bag of Dungeon: A Fantasy Adventure Game Designer: Tim Sharville Artist: Tim Sharville Publisher: Gunpowder Studios 8+, 1 - 4 spelers, 20 - 60 minuten Heb je eens zin in een simpele dungeoncrawler, en ook nog eens in een eenvoudige uitvoering, dus niet met indrukwekkende miniaturen, dan in Bag of Dungeon misschien iets voor jou. Tot 31 mei 2019 loopt deze kickstarter. Al vanaf € 29 te backen. Een kleine 500 backers zorgden er al voor dat deze KS een succes is. Het is een semi co-op. Samen op zoek naar de ring. en als je die gevonden hebt al vechtend tegen monsters je een weg naar buiten banen. Je kunt ervoor kiezen dat als lone wolf te doen of toch samen... Bag of Dungeon bij BoardGameGeek Bag of Dungeon bij Kickstarter
 12. 1 punt
  Crystallo Designer: Liberty Kifer Artist: Liberty Kifer Publisher: Light Heart Games 8+, 1 speler, 20-30 minuten In 2018 deed dit solo spel mee aan de BGG PnP contest. Daar haalde het drie onderscheidingen mee: - beste PnP spel totaal - beste puzzel en abstract spel - beste originele artwork. Tijd dus om, in navolging van onder meer Maquis, uiteindelijk een fysiek spel uit te geven. En vandaar is er nu een kickstarter, die al binnen 5 uur funded was. Kosten: € 13 excl. verzendkosten. In schatting is dat backers het nog dit jaar in huis hebben: december 2019. Deze kickstarter loopt tot 1 juni. Je hebt dus even tijd @YuYu... In het kaartspel Crystallo ga je een grot verkennen van de verdorven Black Dragon. Doel is zes magische wezens te bevrijden. dit doe je door met kristallen setjes te vormen. Hiermee kun je uiteindelijk ook de draak verslaan en hem beroven van zijn schatten. Componenten - 54 kaarten en 18 gems - zien er heel goed uit! Kortom: het licht fantasy thema, solo en het ziet er gaaf uit. Ik vrees dat ik dit spel backen zal... Crystallo bij Board Game Geek Crystallo bij Kickstarter
 13. 1 punt
  Maquis Designer: Jake Staines Artist: Ilya Baranovsky, Jake Staines Publisher: Side Room Games 1 speler, 20 minuten Medio 2013 werd Marquis voor de eerste keer uitgebracht in print and play versie. Het kleine spel werd bij BBG gemiddeld beoordeeld met een 7. Geen slechte waardering dus. Het heeft zelfs de Golden Geek van Board Game Geek verkregen. Tijd dus, om er een echt spel van te maken. Vorig jaar werd het solo-spel Black Sonata een groot succes op Kickstarter. Ben een van de gelukkige backers hiervan. Nu Black Sonata bij mensen over de hele wereld op hun speltafel ligt, brengt de uitgever hiervan - Side Room Games - Marquis naar Kickstarter. Niet als PnP, maar als een echt klein bordspel. Tijdens WO II ben je lid van het Franse verzet. Je probeert objecten van de Nazi's te saboteren, de ondergrondse krant te produceren en verspreiden enzovoort. Uiteraard wil je niet betrapt worden. Kost wat kost moet je uit handen van de Nai's blijven. Kortom, het is een strategisch worker placement, met een vleug pickup and deliver. Al met al een solo spel met een stevig thema. Pakkend, zo hoop ik ook dat de spelbeleving zal zijn. De kickstarter loopt op 6 mei af. Er zijn al meer dan 3000 backers, waaronder ik uiteraard. Kosten: € 21 voor een exemplaar. Marquis bij Board Game Geek Marquis bij Kickstarter
 14. 1 punt
  Star Wars Legion is een miniaturesgame van Fantasy Flight Games. Binnen TafelTOP zijn er Star Wars fans dus het werd tijd om dit spel te gaan spelen. De eerste pot Star Wars Legion is met de collectie van @Deluxe Roelbook. Het moest een 800 punten pot gaan worden maar we zijn gestrand bij 650 punten omdat de AT-ST thuis was blijven liggen. Geen probleem, er komt nog genoeg op tafel... Maar ik hoor je denken wat bedoel je met punten? Iedere unit die je in wilt zetten kost een aantal punten, zwakkere troepen zijn minder punten waard dan bijvoorbeeld een Darth Vader. Naast de units kun je deze ook nog voorzien van extra's zoals bijvoorbeeld granaten of een unit met een minigun. Deze upgrades kosten ook weer punten, dus hoe sterker je een unit maakt hoe duurder deze zal worden. Op deze manier spreek je een max aantal punten af en heb je een gebalanceerd potje. Vaak zijn miniatures spellen veel dobbelen en ontzettend veel mini regeltjes maar dit is bij Legion niet het geval. Het speelt eenvoudig weg en je bent niet non-stop aan het dobbelen. Op de unit kaart staan 1, 2 of 3 stipjes, dit bepaald hoe ver ze kunnen lopen. Bij het spel zitten 3 plastic rulers: 1 kleine, 1 middel en 1 grote die ook om kunnen buigen als je niet recht vooruit wilt lopen. Binnen units zit een captain deze verplaats en de rest van de unit verplaats je met de captain mee, ook dit zorgt ervoor dat het spel snel speelt. Met het terrain van Deluxe Roelboek ziet het er ook nog eens erg tof uit en kun je gebruik maken van cover. Dus hup met een unit de toren in en gebruik maken van cover en extra overzicht! Zelf ben ik geen Star Wars fan maar ik moet zeggen dat Legion wel erg lekker weg speelt! Ziet er prima uit en ik wil dit zeker vaker gaan spelen! Weer een aanrader deze week: Star Wars Legion!
 15. 1 punt
  Core Space is nu een tijdje binnen en we hebben het 2 keer kunnen spelen. De eerste keer was met 4 spelers... ik zelf ben al een tijdje "hyped" voor Core Space. Het was erg tof dat @Lindoras @Deluxe Roelbook en @YuYu de tijd er in wilde steken om het spel te leren! Voordat we konden gaan beginnen liepen we tegen ene probleem op dat de campaign en de core box echt voor 2 spelers was gemaakt. Iets te weinig starting items... geen voetjes voor de andere 2 teams (die ik erbij besteld had)... Maar nadat YuYu een aantal gekleurde voetjes uit Rum & Bones haalde had iedere speler gekleurde voetjes. De items? Opgelost met een dobbelsteen rollen zodat ze random verdeeld werden. Ondanks dat we 2 regelboeken hadden was het toch nog regelmatig zoeken naar regels. Dus het werd een lange zit maar zo voelde het niet! (voor mij dan toch ) De missie was eenvoudig ga met je crew naar een verlaten opslag plaats en kom terug met de duurste loot. Aan het eind van de missie wint diegene die de meeste dure lot heeft binnengehaald. Ik werd redelijk dwars gezeten door Deluxe Roelboek... mijn capitain was neergeschoten en moest worden meegesleept door de rest van de crew. Eenmaal terug in mijn eigen spaceship was de conclusie dat ik zo'n 6 currency had verdiend... niet best! Wel wilde een Civilian zich bij mijn crew aansluiten! Helaas werd vlak voor het betreden van mijn spaceship nog onderschept door de Purge... Lindoras had het beter voor elkaar! Hij vond dure items en zelfs de NPC's waren bereid om met hem te traden... en ook de Civilian had serieus goed spul bij zich om te traden. Duidelijk de winnaar deze missie! YuYu en Deluxe Roelboek hadden het ook redelijk gedaan. Aan het eind kregen we bezoek van de Purge... dat is niet ideaal maar gelukkig waren we al redelijk op onze weg richting onze spaceships. Al met een al erg toffe ervaring... een ervaring die ik afgelopen zaterdag nogmaals heb mogen meemaken maar dan in de vorm van de campaign met 2 spelers. Missie 1... samen met YuYu... Ja de hype voor dit spel is voor mij terrecht geweest, ik geniet van het spel en ik hoop ook zeker dat dit vaker op tafel gaat komen!
 16. 1 punt
  King's Forge is 1 van de bordspellen die het meest gespeeld is uit mijn collectie. Waarom? Het speelt vloeiend, ziet er mooi uit en is een push your luck spelletje. Lekkere dobbelen om items te craften maar ook de nodige dingen investeren om je dicepool te vergroten met meer en verschillende kleuren. Er liggen aan het begin van de ronde 3 kaarten klaar om gecrafted te worden en aan de hand daarvan moet je een aantal zaken bepalen: Hoeveel dobbelstenen investeer je om je dicepool te vergroten en verbeteren? Kun je uberhaupt wel iets craften met de dicepool die je hebt? Heb je overal een rode dobbelsteen nodig maar je hebt deze niet... dan kan het heel lastig worden... Hoeveel dobbelstenen denk je nodig te hebben om te craften, of wel hoe staat het gesteld met je geluk... En als je een kaart succesvol craft kan het zijn dat als er een speler na je komt hij deze van je kan stelen als hij of zij beter dobbelt... Hier zit dan ook het element in dat het vervelend is als je first player bent...
 • Nieuwsbrief

  Want to keep up to date with all our latest news and information?

  Abonneer nu
×
×
 • Nieuwe aanmaken...