Ga naar inhoud

Alle activiteit

Deze stream update zichzelf     

 1. Afgelopen week
 2. Rob

  Core Space

  Na Spiel weer een wat uitbreidingen ingekocht... Dus het is weer tijd om te schilderen... dus vanavond maar eens begonnen.
 3. Vandaag kwam ik het volgende tegen op Twitter. Er is nu een mooie YouTube playlist voor War of the Ring! Dit legt mooi uit hoe het spel werkt en dat is geen overbodige luxe aangezien het een relatief complex spel is. Mocht je de filmpjes willen bekijken kan dat hier: https://www.youtube.com/playlist?list=PLi7a5Lx6jhPg8bknmZxl_1j6931-LOpgj
 4. Black Rose Wars heb ik als verjaardagscadeau ontvangen. Heb het regelmatig vast gehad in de winkel maar de prijs was wat hoog. Ook wist ik niet zeker wat voor spel het zou zijn... Nu wel. Het voelt een beetje als WizWar maar dan met meer keuzes en iets meer tactiek. Iedere speler is een wizard en je het is zaak om aan het eind van het spel de meeste punten te scoren om de Black Rose te mogen ontvangen. Als speler programmeer je 4 kaarten in je beurt die je kunt af laten gaan in volgorde. Zaak is dus je probeert in te schatten hoe de andere spelers gaan bewegen en aanvallen. Black Rose Wars ziet er prachtig uit en ik vind het ook een leuk spel. Hij krijgt alleen 3 sterren omdat het voor een 100+ Euro spel goed genoeg is maar niet meer dan dat. Aanrader? Ja zeker als je hem voor onder 80 Euro kunt scoren of als je WizWars te gek vindt maar net wat meer wilt.
 5. Rob

  Bag of Dungeon

  Klinkt cool! Kan het ook met 2 of 3?
 6. Lindoras

  Gunpowder Studios

  Graphic design, book and game company based in London UK
 7. Bag of Dungeon is a dungeon crawling tile-based game harking back to the good old deadly days of exploring dungeons, slaying monsters and stealing treasure. It's a simple-to-play tabletop game where 1-4 players send a party of adventurers into the ever-changing catacombs in a quest to find the Ring of Creation before escaping with their lives and their loot. But can you trust your fellow adventurers? To begin with, you are all loyal to the quest and each other. But once the Ring is discovered it will cast a shadow of doubt and deceit over those who seek to steal it. You may decide that being a lone wolf is a far smarter choice than loyalty, even if it means the death of your former companions. You will meet monsters, find treasure and use items to stay alive and escape with the Ring before the dungeon seals itself shut, imprisoning for all eternity anyone who remains. The game has a simple but clever mechanic; great for young and/or new gamers to learn fast and take part while still giving more experienced gamers a satisfying time at the table. The game takes 20-60 minutes and changes every time you play.
 8. Lindoras

  Bag of Dungeon

  Beetje onverwacht - geen track info - mogen ontvangen een klein simpel co-op spelletje, maar wel een echte dungeoncrawler. De doos is eigenlijk te groot voor het spel, het past eenvoudig in twee kaartdoosjes. Of nog beter... gewoon in de "bag" Bedoeld om solo te spelen, maar het kan ook met vier. Makkelijk om mee te nemen. Ben benieuwd hoe het speelt.
 9. Woensdagavond met @Lindoras en @YuYu. Vraag was welk spel gaan we spelen? Dus mijn antwoord was Black Rose Wars... maar dan met 3 spelers. Voor mij en YuYu was het weer even wennen en Lindoras had wat moeite met de kleine teksten op de kaarten. Maar het potje was erg bijzonder. YuYu ging met heel wat punten voorsprong rustig verder halverwege het spel... Die had lekkere combo's en zijn quests waren gunstig. Maar op een gegeven moment kwamen er events waardoor hij punten verloor zodat Lindoras en ik toch weer wat dichterbij konden komen. Helaas was het niet voldoende en begon YuYu weer lekker te scoren. Wel heb ik nog wat kamers kapot kunnen maken voor wat punten maar dat bleek niet voldoende. Lindoras en ik kwamen beide op 24 punten uit terwijl YuYu de Black Rose heeft gewonnen met 43 punten. Potje duurde wel wat lang maar dat kwam voornamelijk omdat we wat kaarten moesten uitzoeken. Is Black Rose Wars een goed spel? Goed genoeg, geen topper maar zeker een leuke game die we nog vaker op tafel gaan leggen... want ja... het ziet er wel erg vet uit.
 10. Eerdere
 11. Nog even terug bladeren door de foto's van de Spiel vakantie. Er is nog een goede pot Core Space gespeeld! Dit keer met zijn tweeën... met @YuYu. We moesten met onze crews even wat kamers met containment zien op te ruimen. Dat is het primaire doel... nouja naast overleven natuurlijk. Secundaire doel was ook helder: Defeat mother (spinachtige robot) en zorg ervoor dat de basis Purge vrij is. Omdat YuYu zijn crew niet op hetzelfde veteran niveau is als die van mij verwachtte ik al dat het niet super eenvoudig zou gaan worden. De foto hierboven geeft wel aan dat mijn Chit 'Ah het druk genoeg had! Misschien wel te druk... ja het werd te druk en we waren nog niet klaar met het primaire doel. Gelukkig schoot de director van de Galatic Corps ons te hulp met redelijk wat fire power! Die heeft wel een harverster of 4 en een aantal devastors om het leven gebracht. Daarbij had YuYu ook prima zijn special skills in de gaten van zijn crew. Lees... hij hacked de Purge niet kapot maar hij neemt ze over! Met het hacken van 2 assassin's zorgde hij er voor dat deze de kamers met containment opgelost waren. Dat was ook wel nodig want nadat dit het primaire doel was behaald was het tijd om te vertrekken. Dit gevecht zouden we niet gaan winnen van de Purge... binnen mijn crew schoot de captain zichzelf meermaals in zijn voet met het 5 hit wapen. Mijn augmented snapte niet hoe een geweer werkt, ongeveer 9 keer geschoten met 2 hits, en Chit 'ah had nog nooit zoveel vrienden gezien. Inladen en wegwezen dus! Helaas geen perfecte missie maar het primaire doel is behaald... en dat is toch niet voor niets het primaire doel... toch?!
 12. Rob

  Core Space

  © TafelTOP

 13. Rob

  Core Space

  © TafelTOP

 14. Rob

  Core Space

  © TafelTOP

 15. Rob

  Core Space

  © TafelTOP

 16. Vorige week woensdag hebben we ook een potje Ishtar gespeeld. De nieuwe game van Bruno Cathala uitgebracht door IELLO. Zelf heb ik een potje gespeeld bij de winkeliers dag van Asmodee. @Deluxe Roelbook had Ishtar meegenomen van Spiel. Dus even een potje Ishtar met @Lindoras en Deluxe Roelbook. Lindoras had het grootste bloemenveld en scoorde daarmee aardig wat punten. Ik deed wat betreft de bloemen het ook niet slecht, maar scoorde ook goed met de bomen die je kunt planten. Deluxe Roelbook deed niet mee aan bloemetjes wegleggen en deze controllen... Nee hij ging voor de upgrades waarme je punten verdient door GEEN werkers in te zetten. Totaal verschillende tactieken dus. Scores? Deluxe Roelbook - 58 Lindoras - 64 En ik had er 65! Close game dus. Was een leuk potje!
 17. tot
  Spellenspektakel: hét evenement voor spellenfans van jong en oud! Schuif aan bij één van de honderden speeltafels waar de nieuwste bordspellen worden gepresenteerd. Samen met familie of vrienden kan je de spellen uitgebreid proberen, met uitleg van ervaren demonstrateurs. Ontdek hier de laatste uitbreiding van je favoriete spel, kijk rustig rond bij de winkels vol nieuwe en tweedehands spellen of laat je kinderen lekker de hele dag spelen op het speciaal voor hen ingerichte Kinderplein!
 18. Soms zie je iets voorbij komen waarvan je denkt wauw. Beyond Humanity: Colonies ziet er erg mooi uit. Miniaturen en lichtjes! In dit spel probeer je een kolonie op te zetten op een planeet omdat het op aarde een puinzooi is. Het spel is een workerplacement met een tile laying mechanisme. Maar omdat iedere speler een manager is die uiteindelijk de president wilt worden (semi-cooperatief) moet er wel op zaken gestemd worden. Dit vote systeem heeft weer impact op de bevolking in de kolonie. Beyond Humanity: Colonies maakt gebruik van een app die alle upkeep regelt van het spel. Omdat alle miniaturen voorzien van NFC en lampjes is het bord wat modulair is interactief. Op deze manier hoeft je niet alles aan te tikken in de app maar daadwerkelijk op het spelbord. Dat maakt de integratie tussen het bordspel en de app vernieuwend. Bij het starten van een spel kies je eerst wat voor game mode je wilt spelen: Semi-Cooperatief - je zult gezamenlijk de kolonie moeten zien te redden maar de manager met meeste victory points wint. Cooperatief Solo Je kiest 1 van de vele bestaande planeten om het spel te starten. Iedere planeet heeft verschillende eigenschappen en andere mogelijkheden. Vervolgens is het zaak om de kolonie 20 maanden in leven te houden. Omschrijving van Kickstarter: Beyond Humanity: Colonies is a hybrid, semi-cooperative board game for 1 to 5 players. You will be building and expanding a human colony on an alien planet. You will experience a new milestone in the fusion of classic board game design, inventive electronic modules, and its companion app. Het spel voelt aan als een sim computer spel omgetoverd tot een bordspel met de nodige vernieuwende innovaties zoals NFC en de app. Lijkt me op recht een leuke workerplacement (zeker na de positieve ervaring met Atlantis Rising, wat een cooperatieve workerplacement is) Er hangt alleen wel een nadeel aan al dit moois en dat is het prijskaartje: 225 US Dollar! Ondanks dit heb ik besloten toch dit project te backen omdat dit in mijn ogen echt vernieuwend is (en coop modus heeft ). Voor meer informatie: KickStarter
 19. Rob

  Titan

  Dat was die mega versie toen toch?
 20. YuYu

  Titan

  Ja deze zag er op Spiel erg tof uit!
 21. Weer een titel die gescoord is op Spiel. Dit keer door @Deluxe Roelbook want het is een workerplacement spel maar dan cooperatief. Het idee was dat zowel Deluxe Roelbook als ik het leuk zouden kunnen vinden. Het doel is eenvoudig: Atlantis zinkt en het is de zaak aan de spelers om een Gate te bouwen zodat alle inwoners kunnen ontsnappen aan de overstroming! In het midden van het bord is de stad zelf. Aan het midden zijn 6 streken verbonden. Iedere streek heeft zijn eigen specialiteit. Denk hierbij aan goud, ijzererts en kristal mijnen", een gezellige streek waar 2 werkers mogelijk een nieuwe kunnen "maken, ijzer smederij en de bibliotheek waar je kennis kunt opdoen die je kunnen helpen om het water tegen te houden zolang nodig. Waar zijn al die resources dan voor nodig? Juist om die Gate te bouwen en dit doe je met de juiste grondstoffen. Als eerst moet je de Gate bouwen door middel van 9 stukken. Bij het maken van een stuk krijg je nieuwe mogelijkheden of tijdelijke hulp. Zijn alle 9 stukken klaar? Dan is het zaak dat je de Gate voorziet van power door met alle spelers de juiste resources in te zetten. Iedere speler krijgt een Councilor, iedere Councilor is verschillend en heeft een eigen ability. Ik heb er nu 2 gespeeld waarvan 1 ervoor zorgde dat iedereen op die tegel een keer opnieuw mocht dobbelen en 1 die de ability van een ongebouwd stuk Gate kon activeren. Ook begin je met een beperkt aantal workers (Atlanteans) die je kunt gebruiken op de juiste tegels om bijvoorbeeld goud of ijzererts te scoren. Als alle workers geplaatst zijn worden de misfortune kaarten getrokken... die bepalen of de zee kalm blijft of juist waar er stukken Atlantis verdwijnen. Gebeurd dit? Dan draai een tegel om waar de misfortune kaart aangeeft, heb je hier workers op staan? Helaas die gaan terug naar je voorraad en kunnen dus niet proberen resources te regelen. De buitenste delen van Atlantis maken het makkelijker dan een landinwaartse tegel om resources te regelen. Bij de buitenste goud tegel (die dus als eerst overstroomt) hoef je maar een 3 te dobbelen om een goud te krijgen. Maar landinwaarts is dit pas op een 5 of hoger! We hebben het spel nu 2 keer gespeeld waarvan op de moeilijkheidsgraad level 1 en 2. Beide potten hebben we gewonnen... en Deluxe Roelbook had gelijk. Het is een leuke workerplacement!
 22. Ludus Magnus heeft me verrast met het toch wel erg toffe spel Black Rose Wars. Ook heb ik Sine Tempore in de kast staan waarin toffe ideeën zijn verwerkt. Tijdens Spiel een bezoekje gedaan en daar stond D.E.I. klaar om te demo'en. Nu dus terug te vinden op KickStarter. Hierboven zie je nog wel de niet definitieve mini's die staan namelijk voor de vliegende voertuigen op transparante voetjes. Al met al zag het er erg indrukwekkend uit! Vervolgens heb ik een filmpje gekeken van Man vs Meeple hoe het spel ongeveer speelt. In dit spel win je door de meeste resources te scoren. Dit doe je door met je deck kaarten te spelen om vervolgens te moven en items te op te pakken. Deckbuilder elementen en areacontrol. Omschrijving van Ludus Magnus Studio: D.E.I. (Divide et Impera) is a game of exploration and survival set in the Earth devastated by a new ice age. The cities of the future, from the crucible of civilization, have become icy deserts dotted with the carcasses of skyscrapers now reduced to uninhabited rubble. Between alleys of old London, bands of survivors use their abilities to explore and plunder the scarce resources that are left, to sell them to the Pure Caste in exchange for food and fuel. The only ones who still have high technology, the Pure Ones are the elected heirs of the old civilization. Protected by fortified citadels, they manage the bands of survivors, helping them in their research or putting them in competition, so that they cannot ally and threaten their domains. In D.E.I. each player will control one of the four bands of Survivors, and they will be competing with each other for the wealthiest loot to trade with the Pure Caste. They will have to explore London on two levels, between the streets and on the roofs of the old buildings, to look for the precious resources of the past era coveted by the Pure Ones: Technologies and Energy cells. Each faction will start with 8 cards, a Hero and few Explorers, but during the game it will be possible to acquire new action cards from London black markets, building new structures such as bridges and elevators, and obtaining temporary control of the hi-technological Drones that the Pure Caste will give to them. The game map is completely modular and three-dimensional so that every game of D.E.I. is always different and compelling. The explorers will often be able to contend for territories for resources and to have greater influence in the markets, and therefore, the fighting will be inevitable. Also, during the games, the players will have to solve missions of increasing difficulty, which will grow their victory points. The survivors' gang that earns the most victory points, satisfying the Pure Caste, wins the game. Zelf zit ik nog te twijfelen over dit spel wil gaan backen. Thema is een dikke ja, eerdere ervaringen met Ludus Magnus Games is ook een ja, maar of dit soort mechanismes mijn echt liggen weet ik nog niet. Wil je zelf wel in het bezit komen van dit spel kan dat vanaf 79 Euro of voor 119 Euro maar dan met uitbreiding. Voor meer informatie: KickStarter
 23. Rob

  Titan

  Tijdens een YouTube filmpje van Roll for Crit kwam ik Titan tegen. Een Euro maar dan met een erg tof 3D "bord". Titan verdient wel wat aandacht. In dit spel neem je het tegen elkaar op in een gigantische "mining crater". Volgens de KickStarter gaat het om een expert level Euro game voor 2 tot 4 spelers. Wel wordt er weinig downtime beloofd, lastige combinatie maar als het werkt mogelijk wel een toffe ervaring voor de liefhebbers. Kleine omschrijving van de makers: Titan is a network construction game set in the distant future, in which you play as employees of Stardrill, an interstellar mining corporation. Stardrill has acquired the mining rights to Saturn’s largest moon – Titan – and is sending in a team to strip it of its resources. Your task is to fill the hold of your ship with as many units of valuable resources from Titan as possible, in order to earn the most Credits by the end of the game. To help its teams with their task, Stardrill has supplied a number of Rigs - buildings which can be placed anywhere on the map. These extraction plants will allow you to obtain different types of resources. As you’re all employees of Stardrill, once placed these Rigs can be accessed and used by any player! Some resources have value during the game and can be spent to free up space in your hold, while others can only score points at the end of the game - so you’ll need to keep an eye on the space you have, and time your activations carefully. However, not all of these resources are desirable. Titan hosts large quantities of Tholin, an organic substance which could potentially cause you to lose Credits at the end of your mission. Picking some of it up is impossible to avoid as you dig deeper into the centre of Titan, but don’t let it get out of control – as well as losing you Credits, if you take Tholins into your hold when it is already full, some of your precious cargo will be contaminated! Stardrill has also supplied you with a team of trusty Drones that will lend you on claw on your mission. As well as transporting valuable resources and moving Tholins away from your network, Drones can dock to a Rig to increase its yield or make it less costly to upgrade. These handy machines can also use Titanium to destroy pipe sections, either in another players network, or even your own! Earn Credits during the game by placing and upgrading Installations, completing Stardrill’s special Objectives, and fulfilling Planetary Orders. At the end of the game, you’ll score additional Credits depending on the contents of your hold! The more Deuterium you have, the better, as long as it hasn’t been contaminated… Met nog een 10 tal dagen te gaan en het doel al bereikt kun je het spel backen voor: 82 Euro. Op zich niet een extreem hoog bedrag voor iets wat er wel erg mooi uitziet. Of het 3D bord echt "nodig" is lijkt me niet maar of het wat toevoegd? Lijkt me wel! Voor meer informatie: KickStarter
 24. Rob

  Last Bastion

  A handful of heroes have just stolen the powerful relics of the Baleful Queen. Without them, the immortal sovereign is weakened; recovering them is now her sole purpose. With the High Mages attempting to destroy them, the heroes have fallen back into the Bastion of the Ancient Kings, where they must defend the fort to the peril their lives. Unceasingly, the hordes led by the Warlords besiege the ramparts. If this citadel falls, an entire civilization will be swept away, and an entire world will fall into chaos... Last Bastion is a cooperative game in which the players take on the roles of heroes defending an ancestral Bastion against the monstrous hordes of the Baleful Queen. The players struggle together against the game, either they all win victory, or else they all suffer defeat.
 25. Rob

  Repos Production

  Belgian boardgame publisher - Just One, 7 Wonders, Time's Up, Concept, Last Bastion, Ca$h n Gun$, When I Dream... and more!
 26. Rob

  Star Trek: Ascendancy

  Boldly go where no one has gone before. In Star Trek: Ascendancy — a board game of exploration, expansion and conflict between the United Federation of Planets, the Klingon Empire, and the Romulan Star Empire — you control the great civilizations of the Galaxy, striking out from your home worlds to expand your influence and grow your civilization. Will you journey for peace and exploration, or will you travel the path of conquest and exploitation? Command starships, establish space lanes, construct starbases, and bring other systems under your banner. With more than 200 plastic miniatures and 30 star systems representing some of the Star Trek galaxy's most notable planets and locations, Star Trek: Ascendancy puts the fate of the galaxy in your hands. The great unknown lies before you; with every turn is a new adventure as your ships explore new space systems, encounter new life forms and new civilizations, make wondrous discoveries, and face challenging obstacles, all drawn from the vast fifty year history of Star Trek. Will you brave the hazards of Rura Penthe to harvest vital resources, race to develop Sherman's Planet before your rivals stake their claim, or explore the mysteries of the Mutara Nebula on an ever-growing, adaptive map of the galaxy. With an infinite combination of planets and interstellar phenomena, no two games of Star Trek: Ascendancy will ever play the same!
 27. Rob

  Gale Force Nine

  Company Overview Gale Force Nine, LLC. (GF9) is a game manufacturing company that was started in 1998 specializing in the design and distribution of laser cut components and scaled models for the miniatures gaming industry. GF9 has grown into the premier gaming accessory company producing counters, markers, tokens, templates, and terrain for use with the most popular miniature and role-playing games in the world. GF9 is located in Earlysville, Virginia. Gale Force Nine is a wholly-owned subsidiary of the Battlefront Group.
 1. Laad meer activiteit
×
×
 • Nieuwe aanmaken...