Ga naar inhoud

Board Game Voices

Log in om dit te volgen  
  • entries
    2
  • reacties
    4
  • views
    93

Blog schrijvers

Over dit blog

BGV.jpg

Entries in this blog

Board Game Voices: Blue Snake

In deze blog van Board Game Voices (oftewel: Bord Spel Stemmen)
worden de belevenissen opgetekend van componenten van een kaart- of bordspel.
Wat maakt een spelfiguur of ander spelonderdeel mee wanneer er mee gespeeld wordt.
Hier worden ervaringen, verhalen van bordspellen zelf beschreven.
Welk bordspel is hier aan het woord?

Als ik haast heb, is het net alsof anderen me al van verre horen en zien aankomen.
De meesten gaan netjes opzij, maar sommigen raken verlamd van angst en houden me dan op.
En alhoewel ik misschien een racemonster kan zijn, veiligheid staat bij mij bovenaan.
Ik kan namelijk heel voorzichtig zijn als de gezondheid van iemand in het geding is.
Ben ik op tijd, dan kan ik mensen helpen, jong en oud, klein of heel groot, fit of ziek, heel of beschadigd.
Niet alleen mensen, ook honden en katten of andere huisdieren red ik graag.
Ik kan ze dan naar een veilige plek brengen, waar ze goed worden verzorgd.
Soms is het vals alarm, dan kom ik voor niets.
Soms ook ben ik te laat en is iemand niet meer te redden.
Daar baal ik dan enorm van.
Zonder mij is echt niemand te redden in dit coöperatieve spel.
Ik ben er dan ook helemaal speciaal voor ingericht om mensen te redden
en ben duidelijk herkenbaar aan een opvallend teken, iets met een slang.
In oorlogsgebieden wordt vaak een welbekend internationaal symbool gebruikt.

Moet wel zeggen, dat ik het vaak erg warm van krijg,
zeker als in de buurt kom van die andere redders...
Wat een lef, wat een vakmanschap en wat een samenwerking!
Ben er trots op dat ik mijn steentje kan bijdragen aan het succes!
Een van de TafelTOP-leden is een fanatieke speler van mij.

Weet jij welk spel hier bedoeld wordt,
plaats dan je reactie hieronder.

De oplossing van vorige week kun je vinden
in een reactie van vorige week: Board Game Voices: Tower King

Lindoras

Lindoras

Board Game Voices: Tower King

In deze blog van Board Game Voices (oftewel: Bord Spel Stemmen) worden de belevenissen opgetekend van componenten van een kaart- of bordspel. Wat maakt een spelfiguur of ander spelonderdeel mee wanneer er mee gespeeld wordt. Hier worden ervaringen, verhalen van bordspellen zelf beschreven. Welk bordspel is hier aan het woord?   Ik draag een lang zwart gewaad tot op mijn voeten
en op mijn hoofd heb ik een grote indrukwekkende kroon.
Ben dan ook niet voor niets een wereldberoemde koning.
Mijn koninkrijk strekt zich uit over de helft van het speelveld. De burcht waarin ik met mijn gemalin verblijf, wordt zo maar aangevallen door mijn tegenstander  die er duidelijk op uit is mij te verslaan  en bezit te nemen van mijn vrouwe.
Maar ik verdedig me met hand en tand. Eerst de aanvalsgolven doorstaan.
Noem het een soort van tactische tower defense. Strategisch word ik bijgestaan door twee trouwe adviseurs. Ik stuur mijn leger buiten de poorten, bestaande uit voetvolk en cavalerie.   Let op! Zodra ik kan, beperk ik me niet alleen tot verdedigen, de aanval schuw ik ook niet.... En als mijn rivaal alsnog vrede aanbiedt,  zal ik dit alleen accepteren, als het echt niet anders kan.
Want dood ben ik niets meer waard...
  Alle figuren hebben specifieke eigenschappen, wat de strijd niet eenvoudig maakt. Een beurt bestaat uit rusten (pass), bewegen (move) of vechten (battle). Maakt niet uit hoe je het noemt, want mijn wereld is taal-onafhankelijk. Enne, de oorlog vindt in 3 fases plaats (in real time).  Groot risico die veel mensenspelers lopen, is Analysis Paralysis...

Lindoras

Lindoras

Log in om dit te volgen  
×