Ga naar inhoud

Bordspellen - wat is er gespeeld?

Log in om dit te volgen  
  • entries
    77
  • reacties
    45
  • views
    1865

Blog schrijvers

Over dit blog

Entries in this blog

V-Commandos & Root

Afgelopen woensdagavond waren we met 3. 
@Lindoras had V-Commandos meegenomen en @YuYu Root.
We trapten af met V-Commandos. Dit keer een grotere missie met de uitbreiding erin verwerkt en... mooie officiële zakjes om de tokens in te doen!
Er stond 2 uur voor de complete missie... maar dat hebben we niet gered, met opzetten erbij was het wel 2 uur verder maar dat is een ander verhaal.
Het eerste gedeelte gingen we gezamenlijk vlot doorheen... weinig weerstand en veel stealth kills. Vervolgens moesten we opslitsen, 1 iemand vermomd als Duister naar 1 locatie en de andere naar een andere locatie.
Ik was vermomd als Duitser en mijn taak was het bevrijden van een gevangene en deze te escorteren naar de uitgang.
Dit ging vrij goed... weinig tegenstand omdat ik stealthy kon blijven. De andere 2 commando's hadden een iets zwaardere taak...
Zij moesten een object oppakken en meenemen om vervolgens in een groot open veld het object gebruiken om een watertoren lek te schieten.
Beide commando's.... gedood door de Duitsers... maar ze zijn niet voor niets gestorven... de missie was een succes!
Een moedige opoffering voor het grotere doel zullen we maar zeggen. Hierna hebben we een pot Root gespeeld met zijn 3.
Ik was weer de vogels (Eyrie) waarin je je beurt als het ware programmeert. 
Vind ik een leuke factie om te spelen maar erg goed ben ik er nog niet in... dus wederom verloren. 😉  @Lindoras speelde in plaats van de Vagebond dit keer de katten (Marquise).
Halverwege de pot ging hij niet voor de punten maar voor de dominance kaart, dit was achteraf een verkeerde keus al was hij wel dichtbij! @YuYu heeft ook dit keer gewonnen met de groene factie (Alliance).
Netjes gespeeld! Bij de nabespreking van Root kwam de errata naar boven die recent is geplaatst.
Daarin wordt de factie Alliance redelijk zwakker gemaakt en de Marquise een stukje sterker.
Volgende keer dus met de "vernieuwde" regels. Wat wel een nadeel is dat eigenlijk het speelbord van de Alliance aangepast moet worden met de nieuwe errata...
Voor de nieuwe errata kijk dan op BoardGameGeek.

Rob

Rob

Spirit Island

Gisterenavond was het lekker druk bij 4 Your Games.
Er moest zelfs een tafel bijgezet worden... eenmaal daar plaats genomen hebben @YuYu en ik eerst een pot KeyForge gespeeld.
Na het potje KeyForgen en rond dwalen in de winkel toch maar een spel opgezet: Spirit Island.
De andere TafelTOP spelers waren bezig met: Wingspan! Op de bovenstaande foto is het druk om naar te kijken vanwege het feit dat er twee Magic playmats onderliggen maar het is spel oogt op zichzelf ook redelijk druk.
Daarnaast zijn de miniaturen erg klein en is de kwaliteit van de inlay ook niet super... ook de kaartjes staan wat bol maar verder wel goede kwaliteit. Genoeg geklaagd... het spel zelf is namelijk echt de moeite waard!
Het thema is "logisch"... Het eiland wordt gekolonialiseerd door buitenstaanders die huidige bewoners wegdrijven. 
Jou taak om dit tegen te gaan en dan niet in de vorm van de huidige bewoners maar als de "Spirits" van het eiland! Iedere speler kiest een spirit om vervolgens de kolonisten van het eiland te verdrijven.
Dit gaat niet zonder geweld en je gaat zeker proberen de kolonisten de stuipen het lijf te jagen! Als spirit heb je een aantal krachten tot je beschikking in de vorm van kaarten maar omdat je nog niet veel aanwezig bent op het eiland kun je niet alles spelen.
Zaak is dan ook om je zogenaamde Presence te verspreiden over het eiland zodat je overal bereik hebt op het eiland om je kaarten te spelen.
Meer presence zorgt er ook voor dat andere zaken upgraden zoals je energie inkomen. Je krachten (kaarten) kosten een bepaald aantal energie en hebben een gelimiteerd bereik gezien vanaf je presence.
Nadeel is ook nadat je een kracht hebt gespeeld kun je hem niet direct nog eens spelen, deze moet je door middel van een actie weer oppakken.
Pak je je kaarten op? Prima! Helaas blijft je presence wel gelijk en upgrade je jezelf dus niet... Het hele spel bestaat uit keuzes maken en je kunt eigenlijk nooit doen wat je allemaal zou willen doen.
Maar... dit allemaal zonder dat het vervelend voelt. Het is een puzzel met hier en daar een gok elementje erin verwerkt zoals de Fear kaarten.
Heb je genoeg angst gezaaid dan komt er een fear kaart waarin je soms iets nuttigs kunt uitvoeren alvorens de kolonisten weer aan de beurt zijn. Spirit Island uitleggen in detail gaat hem niet worden in dit blog maar als je cooperatieve spellen leuk vind moet je deze zeker proberen!
De reden dat hij overal uitverkocht is komt niet alleen door de slechte leveringen... 😉  Aanrader dus!

Rob

Rob

Wingspan & Space Base

Tijd voor Wingspan ronde nummer 2 want @Lindoras had hem nog niet gespeeld.
Om na een potje Wingspan de avond af te sluiten met Space Base.
Wederom nog niet gespeeld door @Lindoras. Dit keer Wingspan met 4 spelers.
Kaarten zijn wat beter geschud als de vorige pot en dat bleek ook uit de variatie vogels. Ook met 4 spelers is dit spel meer dan geschikt, het speelt vlot en het is een eenvoudig uit te leggen bordspel.
Voor mij dezelfde strategie als vorige keer, proberen de doelen te winnen aan het eind van iedere ronde en veel eieren wegleggen.
Vreemd genoeg heb ik ook de 2e pot Wingspan gewonnen, dit keer met 1 puntje minder als vorige keer namelijk 79 punten. Na Wingspan tijd voor Space Base, iets ander thema maar het vliegt beide. Ik heb al wel eens eerder geschreven over Space Base.
Het voelt als een Machi Koro + maar in mijn ogen is het een stuk beter spel. De eerste keer vond ik het spel wel ok, maar na de tweede keer ben ik Space Base meer gaan waarderen.
Je moet dobbelen... dus je moet geluk hebben maar toch heb je het idee dat je er genoeg grip op kunt hebben.
Upgrade je schepen en probeer goed te rollen. Tjah... gewoon leuk.
Persoonlijk vind ik dit leuker dan Wingspan... maar de meningen zijn zeker verdeeld (sta er vrij alleen voor 😉 )   

Rob

Rob

A Song of Ice & Fire

Zondag de hele dag beschikbaar... tijd voor een miniature game en dan wel die van @Deluxe Roelbook: A Song of Ice & Fire
De tweede keer dat we dit spel spelen dus dan is het tijd voor uitbreidingen 😛 
En die heeft @Deluxe Roelbookwant... KickStarter. A Song of Ice & Fire is een miniature game maar dan bijna in bordspel vorm.
Ja er moet nog gemeten worden maar dit is met een stukje karton en niet met rolmaat.
Daarbij zijn er wel regels maar niet zoveel als bijvoorbeeld bij een potje Warhammer. Het speelt lekker weg en heeft een ontzettend vet thema: Game of Thrones.
We hebben een medium spel gespeeld wat staat voor 40 punten.
Iedere unit die je wilt spelen kost een aantal punten, op deze manier is een gevecht wel gebalanceerd.   En zoals bij veel spellen heeft ook A Song of Ice & Fire een first player token... nouja token... een hele berg met trap erop 😉 
Nadat ieder zijn leger heeft gekozen zet de first player zijn eerste unit op het veld om zo om en om alle units te deployen.
De vorige pot die we speelde wat op een standaard 90 bij 90 veld, dit keer besloten we de gehele tafel te gebruiken.
Dat maakt de pot een stuk meer tactisch maar duurt het ook een flink eind langer, je moet namelijk veel verder bewegen om elkaar tegen te komen. Op het veld liggen een aantal objectives, als je deze in je bezit hebt aan het eind van de ronde krijg je hier victory points voor.
Het spel speelt heeft 6 rondes, wie na het meest victory points heeft na deze 6 rondes, of diegene die als enige factie nog units op het veld heeft,  heeft gewonnen.
Athans in de game mode die wij gespeeld hebben. Om en om activeer je units waarmee je kunt lopen, chargen of aanvallen.
Daarnaast zijn er nog kaarten die je kunnen helpen die je kunt spelen.
Iedere ronde heb je er hier 3 van. Uiteindelijk heb ik verloren met nog maar 1 unit op de been en in het bezit van 6 victory points.
@Deluxe Roelbookhad nog 3 gehavende units maar wel 8 victory points. Dit spel moeten we vaker gaan spelen!

Rob

Rob

Wingspan

De nieuwste topper van Stonemaier Games heet Wingspan.
Verkopen van dit spel verbaasde zelfs Stonemaier Games... de preorders bleven oplopen.
Maar is het de "hype" waard? Het antwoord is: Ja!
Gisterenavond hebben we Wingspan voor het eerst gespeeld.
Uiteraard had @Deluxe Roelbookdit spel in de pre-order gezet zodat hij erop tijd bij zou zijn. Zoals bekend ben ik geen fan van euro's maar zoals wel vaker bij Stonemaier Games vind ik Wingspan niet te zwaar en is het thema erg goed uitgewerkt.
Het thema? Vogels!
Iedere speler heeft een eigen bord waarop ze vogels kunnen wegleggen mits ze het juiste voedsel hebben voor de vogel en de benodigde eieren.
Er zijn 3 rijen: lucht, grond en water. Iedere vogel heeft ook zijn eigen gewenste leefomgeving en zul je ze daar ook moeten zien te plaatsen.
Vogels kunnen speciale acties hebben en zijn punten waard. In je beurt kun je een vogel spelen of 1 van de 3 rijen activeren: Voedsel halen uit dobbelsteen bak Eieren pakken Nieuwe vogel kaarten pakken Heb je in die rij ook al vogels liggen dan activeren deze ook.
Op deze manier kun je er dus voor zorgen dat er meerdere zaken kunnen activeren. Het spel bestaat uit 4 rondes.
Aan het eind van iedere ronde krijg je ook punten voor de rondebonus die op dat moment actief is.
De eerste ronde is dat wie de meeste eieren heeft op de vogels in de lucht rij. Wingspan speelt snel, heeft leuke combo's en maakt leuk gebruik van dobbelstenen om voedsel te pakken.
Componenten zijn weer super met linnen finish regelboek, houten eieren en Gametrayz kaarthouder en token bakjes. Ja de hype is terecht! 
 
 

Rob

Rob

Game of Trains

Game of Trains... een filler van @Lindorasmet het thema: treinen!
In dit spel moet je zorgen dat jij je wagens op orde hebt voordat de rest het heeft!
Het is een filler... dus het speelt snel. Iedere speler heeft een trein met 7 wagons waarin de getallen van hoog naar laag gaan.
Het doel is dit om te draaien dus: van laag naar hoog. Simpel toch? Tijdens het spelen heb je 2 opties... eigenlijk 3! Kijk naar de artwork! Geniaal! Pak een kaart en gebruik deze om een wagon te vervangen Gebruik een abilitie van de open kaarten in het midden van de tafel Deze abilities kunnen zijn dat iedereen de middelste kaart moeten verwijderen en een kaart moeten pakken van de stapel die de plaats in neemt.
Of 2 wagons om wisselen... of 2 plaatsen verplaatsen etc. Het spel speelt snel en is redelijk "random"... maar op 1 of andere manier worden @YuYuen ik wel vrijwel altijd verslagen door @Lindoras!  

Rob

Rob

Suburbia

Woensdagavond... tijd voor Suburbia.
Waarom? @Lindorashad de Collectors editie voorbij zien komen op KickStarter... maar is het spel wat?
Een gil in de groep of iemand het spel kent... @YuYuheeft het spel in zijn bezit. In Suburbia bouwt ieder zijn eigen stad.
Het thema is goed verwerkt... het is bijvoorbeeld niet positief als je een fabriek naast een woonwijk bouwt.
Maar het helpt wel als je een school naast een woonwijk bouwt etc. Het spel speelt redelijk snel... in je beurt kun je een tegel kopen om deze te bouwen in je stad.
Of je koopt niets en je legt een rivier aan wat weer geld oplevert. Sommige tegels zorgen ervoor dat je inkomen omhoog gaat en/of je reputatie.
Maar het kan ook zijn dat bepaalde combinaties je direct geld en punten opleveren in de vorm van populatie/reputatie.
Aan het einde van je beurt krijg je geld wat gelijk is aan je inkomen en punten wat gelijk is aan je reputatie. Er zijn ook nog goals voor de spelers om extra punten te scoren aan het einde van het spel.
Denk hierbij aan de minste gele tegels of de meeste groene tegels. Zelf ben ik geen euro fan maar het thema is leuk en goed verwerkt in dit spel.
Ik doe niet mee voor de eindscore in dit soort spellen, maar als het thema werkt en het spel speelt snel vind ik het een goed spel!
Suburbia is een leuk spel met een goed uitgewerkt thema wat niet complex is.

Rob

Rob

Sub Terra: Annihilation

Gisterenavond is weer Sub Terra op tafel gekomen!
Dit keer met een uitbreiding: Annihilation. Dit keer probeer je niet uit de grot te ontsnappen maar ben je al eens ontsnapt en is het de taak om de horror te stoppen!
Wat doe je dan? Je gaat terug de grotten in met 3 bommen... 
Ieder karakter kan maar 1 bom vasthouden of wel er lopen 3 karakters rond met een bom. Bij het spel zitten ook een aantal nieuwe tegels waarvan 2 nieuwe cave-in tegels waar in plaats van 2 nummers, 3 nummers op staan.
Dat geeft en grotere kans van instorten.
Ook zitten er 3 bom tegels in, deze worden verdeeld over de 4 gelijke stapels die je moet maken bij het opzetten van het spel.
Zo worden de bom tegels netjes verdeeld. Ook zit er een nieuw karakter bij dat een pak aan heeft zodat hij geen last heeft van gas en kan hij tegels waar horror kan spawnen vergiftigen.
Dit zorgt ervoor dat er nieuwe horror kan verschijnen op die tegel!
Erg sterk karakter en past goed bij het thema. Het potje ging gisterenavond erg snel omdat we echt super goed dobbelde en omdat ik iedere beurt risico's nam door een extra actie uit te voeren.
Bom plaatsen en weer naar buiten!
Mijn medespelers, @Dan2x@Agnes@YuYu, deden het ook erg goed en plaatsen de laatste 2 bommen. Deze uitbreiding geeft het spel echt een andere modus en dat is heel tof gedaan!

Rob

Rob

Sub Terra & Tokyo Highway

Gisterenavond hebben we bij 4 Your Games weer spelletjes gespeeld.
Dit keer met@lydiaen@Dan2x samen spelletjes gespeeld.
Het was dit keer ook wat drukker met andere spelers! Leuk! Begin van de avond waren we maar met 3 en zijn we een potje Sub Terra gaan spelen.
Ieder speelde 2 karakters... dit keer voor het eerst met mini's in plaats van de meeples.
Soms is mooier niet beter, zeker in het begin je met zijn allen op 1 tegel begint... 😛 Dat past namelijk niet met 6 karakters.
Verder dan dat hebben we weinig tot geen problemen gehad met de grootte van de mini's, alleen het begint voelt een beetje rommelig aan. Het ziet er dan weer wel erg tof uit... en dat is ook wat waard.
We hebben dit keer weer op normaal gespeeld en redelijk eenvoudig gehaald.
Ja we lagen hier en daar af en toe KO ergens in de grot maar we hebben het allemaal gehaald bij de laatste kaart.
Blijft echt een tof spel! Tweede spel was met 4 spelers! Tokyo Highway Deluxe edition.
Dit keer naast@lydiaen@Dan2xook Sharon. In dit spel krijgt iedere speler een aantal ronde steentje, wegen (in de vorm van lollystokjes) en een pool van 1 kleur auto's.
Je mag in je beurt 1 weg aanleggen door middel van een lollystokje en de ronde steentjes om de hoogte te bepalen.
De weg die je aanlegt moet altijd 1 lager of 1 hoger zijn de waar de weg aangelegd wordt.
Het doel is je al je auto's op de snelweg weg te zetten maar dit mag je alleen doen als je een weg bouwt over een tegenstander zijn of haar weg met als voorwaarde dat het de hoogste weg is.
Je kunt ook een auto plaatsen als je onder een weg doorgaat en dat het de laagste weg is... dit gebeurd niet veel... 😉  Ik heb in dit potje duidelijk geen kans... ik heb 2 keer Tokyo door elkaar geschud... auto's vielen van de wegen af... bruggen stortte in...
Ja, dit is een zogenaamd dexterity spel, behendigheid... juist dat heb ik niet echt. 😛  Uiteindelijk heeft Sharon gewonnen... blijf dit een tof spelletje vinden!

Rob

Rob

Scythe: The Rise of Fenris

Gisterenavond was het tijd voor de het eerste scenario van de Scythe uitbreiding: The Rise of Fenris.
The Rise of Fenris geeft 11 nieuwe modules en 8 scenarios!
Op de TafelTOP 10x10 staat ook Scythe, dus we gaan de 8 scenario campaign uitspelen. Iedere speler kiest zijn of haar eigen factie en blijft deze de gehele campaign spelen.
De eerste pot/scenario is een vrij normaal Scythe potje met een paar extra's.
Deze ga ik niet uitleggen want dat haalt het plezier mogelijk weg voor diegene die het zelf willen ervaren! Het blijft me verbazen hoe snel dit spel eigenlijk speelt.
Je kunt uit 1 van de 4 dingen kiezen op je speler bord en die heeft een bovenzijde en een onderzijde.
Veelal is het een goed teken als je ze beide kunt uitvoeren. Mocht je je afvragen of je dit spel een kans moet geven.... Ja dat moet je!
Ik ben zelf absoluut geen fan van zogenaamde workerplacement/euro games maar dit is een leuk spel! Al moet ik wel bijzeggen dat @Deluxe Roelbookwerkelijk alles van Scythe heeft wat het extra "body" geeft aan het spel.
Groter speelbord, Broken Token insert, realistische zoals hout, ijzer, graan en olie en extra kaarten!

Rob

Rob

V-Commandos

Afgelopen zondag was het tijd voor een bezoekje aan het ouderlijk huis want Isayah was op visite.
Tijd voor een spelletje maar dan wel even wat anders... V-Commandos!
Coöperatief en schieten... voldoende inhoud om dit spel te kiezen. Eerst op zoek naar een missie voor 3 spelers: Isayah, @Lindoras en ik.
Missie opbouwen... en dan het leuke... je commando kiezen! Ik speel met de Medic, die komt uit Engeland en heeft een wapen die geen geluid maakt.
@Lindorasspeelt met de Amerikaanse als een Sapper.
Isayah kiest de Brit met de rol Scout. Isayah's zijn karakter blijkt tijdens het spelen een briljante keuze te zijn geweest.
De scout kan namelijk door muren heen lopen alsof er een deur is...  We moeten namelijk 3 objectives oppakken en zien te ontsnappen.
Dat hebben we bijna geruisloos uit kunnen voeren! Je hebt in je actie 3 acties die je onder andere kunt besteden aan: lopen schieten slaan deur openen Maar als je van een kleine tegel naar middel tegel wilt lopen en toch onzichtbaar blijven moet je 2 acties spenderen.
Staan er die in die ruimte ook nog vijanden moet je per vijand een dobbelsteen rollen om te kijken of je nog onzichtbaar blijft...  Het spel is erg tof... dit is de tweede keer dat ik het speel maar het is verdient het om vaker gespeeld te worden.
De eerste keer was een ok ervaring, dit was een toffe ervaring!
Dus op naar de volgende speel sessie... Isayah stemt in ieder geval voor. 😎  

Rob

Rob

Seal Team Flix - 5x5 challenge

Het eerste spel van mijn 5x5 challenge is een feit!
Afgelopen vrijdag hebben we met 3 spelers Seal Team Flix gespeeld.
Ondertussen de 3e keer voor mij maar voor @JeVaderwas het de eerste keer. We hebben al eens eerder een blog gepost over Seal Team Flix.
In dit spel ben je een team met seals waarin je het opneemt tegen terroristen. Dit doe je door middel van het schieten van houten schijfjes... je wapens die je van te voren hebt gekozen bepalen welke soort schijfjes je kunt gebruiken.
Ook maakt het geluid impact op het spel van de wapens... veel herrie? Ze lopen recht op je af! Tijdens deze missie maakt we goed gebruik van de skills @JeVader om de geblokkeerde deuren te hacken.
Dit ging bijna foutloos... Maar 1 hack poging faalde... 🤣 Voor de rest ging de missie iets te simpel, dus de volgende missie spelen we niet op Rookie maar op Standard! Ik kan persoonlijk niet wachten op de nieuwe missies, het is een erg tof spel!  

Rob

Rob

Arcadia Quest

Deze woensdagavond was Joost er voor de tweede keer bij!
Niemand had spellen meegenomen dus werd er iets uit mijn collectie gekozen.
@YuYukwam met het idee om Arcadia Quest te spelen! Dit spel had ik niet meer gespeeld sinds begin 2016... 
Het is ook het eerste spel waarvan ik de campaign 2 keer heb uitgespeeld! In Arcadia Quest heeft iedereen een Guild met daarin 3 karakters, deze karakters worden gedraft zodat je je Guild een beetje kunt samen stellen.
We speelde een losse missie, dus zonder campaign eigenschappen maar wel hoger level zodat we ook leuke items konden draften voor onze karakters. Je karakters kunnen goed zijn in bijvoorbeeld slaan, schieten of krijgen extra bonussen bij het rollen van crit bij het dobbelen.
De items probeer je zo goed mogelijk te combineren met elkaar daar waar sommige dingen extra's geven als je Magic wapens gebruikt.
Zo is er een karakter die met een zwaard ook gooien in plaats van alleen slaan en zijn er items die je een extra dobbelsteen geven bij het gebruik van een wapen. In je beurt mag je 1 van je karakters activeren, 3 stappen lopen en een aanval.
Nadat jij bent is geweest is de volgende speler en ondanks dat er monsters op het veld staan is er geen monster ronde zoals in veel spellen in deze categorie.
Deze monsters activeren zodra iemand ze aanvalt of als ze te dichtbij komen. Om het spel te winnen (dit is geen cooperatief spel) moet je 3 quests voltooien.
Er zijn 2 gezamenlijke quests, die je gezamelijk kunt halen en elkaar kunt helpen... of tegenwerken!
En iedere speler heeft een eigen quest... Deze quest is altijd het doodmaken van een karakter van een andere speler.
Deze quest is wel "geheim" zodat mensen in het begin niet van elkaar weten wie ze moeten verslaan, dit kan voor leuke situaties zorgen. De gezamenlijke quests die we moesten doen waren: Loop naar een locatie toe met een token en bij het oppakken van dit token moet je deze brengen naar locatie x. Loop naar een locatie toe met een token en bij het oppakken komt er een vijand die sterk is en verslagen dient te worden. Het spel speelt best snel maar we moesten na de periode dat we het niet meer gespeeld hadden weer regelmatig wat opzoeken hoe het ook alweer werkte
Een beurt kan vrij snel gaan maar als iedereen elkaar dwars zit kan het lang duren voordat er een speler 3 quests heeft gehaald. Na het behalen van de quests kijk je hoeveel geld iedere speler heeft, diegene met het meeste geld wint.
Ohja... ook misschien handig om te weten dat je geld krijgt bij het verslaan van monsters en karakters van andere spelers, of door het oprapen van tokens waar een schatkist op kan staan... of een val in de vorm van een klem... Ondanks dat het spel niet super speelt hebben we wel een leuke avond gehad.
Ik ben nu weer wel benieuwd geworden naar de Inferno variant die er al is en de Space variant die eraan komt.
Als dit net een paar aanpassingen met zich meebrengt waardoor het misschien nog vloeiender loopt kan die zomaar vaker op tafel komen!
Al mag ik niet klagen met Arcadia Quest, 2 keer uitgespeeld en aantal losse missies die gespeeld zijn... prima spel!

Rob

Rob

Black Orchestra & Sub Terra

Het was weer bordspel tijd, dit keer in Breda bij Anne Derk thuis!
Dit keer weer met 5 spelers want er was visite in de vorm van Teun.
We zijn begonnen met het spel van Teun... Black Orchestra. In dit spel probeer je Hitler te stoppen door middel van complotten uit te werken.
Je hebt standaard 3 acties... bewegen, items bekijken, items oppakken, kaart pakken, dobbelsteen rollen per actie of iemand uit de gevangenis halen! Met het dobbelen kun je het moraal verbeteren en soms extra's acties krijgen... maar het kan ook je negatieve invloed op je hebben.
Want uiteraard is 1 zijde van de dobbelsteen negatief... 
Is je beurt voorbij? Dan pak je een kaart van het event deck, het event deck bestaat uit verschillende decks met cijfers 1 tot en met 7.
Eerst maak je de 1 stapel om vervolgens verder te gaan met stapel 2. Ben je bij stapel 2? Mooi dan kun je ook naar de plaatsen op het bord waar het getal 2 bij staat.
Dus hoe verder je in het spel komt hoe groter het bord wordt. Naast de locaties reizen de nazi's zoals Hitler en Geubels ook rond tussen de locatie gebaseerd op waargebeurde evenementen uit de tweede wereldoorlog. 
Heel erg tof en thematisch gedaan.
Wat ook heel thematisch gedaan is maar minder tof is: het spel genadeloos hard... we hebben bijna meer in de gevangenis gezeten door de Gestapo dan een complot voor te bereiden. Mogelijk namen we te weinig risico's maar ik heb @Deluxe Roelbook even gevraagd (hij heeft het spel ook) en geeft aan dat ze de second edition beter gebalanceerd hebben... 
De versie die wij gespeeld hebben is de eerste editie. 😉 
Dan de vraag of ik het nog eens zou willen spelen... Ja zeker... maar het liefst wel een aangepaste versie en dat zal val wast wel te regelen zijn met BoardGameGeek!   Tweede spel, dit keer met 4 zonder Melissa, uiteraard Sub Terra!
Dit spel behoeft niet echt meer uitleg als je mijn Blogs volgt... Top game!
Nu de 10e keer dat we het gespeeld hebben (@Dan2x en ik) en we kijken nu wel uit naar de uitbreidingen. 🙂 Deze pot ben ik redelijk in me eentje op pad gegaan en met het nodige geluk (dobbelen en tegels pakken) uitgekomen bij de rest.
Voordeel van deze redelijke dwaze actie was dat ik heel wat tegels heb weg kunnen leggen.
De Body Guard en de Medic hielden elkaar in leven om uiteindelijk als laatste bij de uitgang aan te komen.
Geoloog of niet... het had zo maar een Body Guard kunnen zijn want ook hij rende lekker alleen rond zonder maar in de problemen te komen. Weer een super vet potje Sub Terra dus, iedere keer speelt het weer anders!

Rob

Rob

Rail Road ink & Solenia & Sub Terra

Gisterenavond was het weer een geslaagde avond bij 4 Your Games.
@Dan2x en ik waren iets later in de winkel en bij aankomst was @YuYu het spel Solenia aan het uitzoeken voor @lydia.
Tijdens het uitzoeken waren @lydia, @Agnes en @skar Rail Road Ink aan het spelen. Na het uitzoek werk van @YuYu kwam hij tot de conclusie dat hij het boekje beter niet had kunnen lezen omdat het meer onduidelijk maakte van wat hij al wist van het spel.
Maar goed het spel is gespeeld en prima bevallen: Solenia Iedere speler heeft kaartjes en deze bepalen wat ze gaan doen, de kaartjes hebben een gat in het midden zodat je als ze op het bord liggen laten zien welke resource je krijgt.
Speel je een kaartje met 2 bij een water vak dan krijg je 2 keer water, speel je een 0 kaart krijg je niets maar moet je de zeppelin een stap verder zetten. De zeppelin blijft wel op het bord omdat je nadat je hem verplaatst de laatste rij van het bord weghaalt en omdraait om vervolgens voor het schip aan het leggen, het bord beweegt als het ware met je mee. Erg tof gedaan en heb ik al eens gezien bij het bordspel Portal: The Board Game.
Erg tof is ook dat het nacht/dag op deze manier simuleert.
Met je speler bord heb je namelijk ook een dag en nacht kant (boven,onder) om weer punten te halen. Zelf heb ik niet meegespeeld maar @Dan2x wil het zeker nog een keer spelen. Na de pot Solenia hebben we nog een potje Sub Terra gespeeld met 6 spelers.
Matthijs was na een lange tijd weer eens in de winkel dus die speelde gezellig mee! Dit spel blijft voor mij echt 1 van de beste coöperatieve spellen met veel spelers zonder dat het vervelend lang wachten wordt.
Ook dit keer was het weer een leuk potje al hebben we het wel redelijk eenvoudig gehaald.
Sub Terra voor de 9e keer gespeeld en het wordt tijd voor de uitbreidingen... die we gewoon hebben! Tijdens het potje Sub Terra heeft @YuYu niet meegespeeld maar een potje Keyforge gespeeld.
Dat blijft ook een erg leuk kaart spel. Weer een geslaagde avond!

Rob

Rob

Root

Afgelopen woensdagavond was het tijd voor Root! 
Toch wel 1 van de meeste gewaardeerde bordspellen van 2018.
Dit keer nam @Deluxe Roelbook het spel mee, maar @YuYu had ook gekunt. 😉 In Root is het de bedoeling om als eerste 30 punten te scoren als speler of te winnen door middel van een Dominance kaart.
Iedere speler speelt als het ware een eigen spel... en dat is wat Root zo bijzonder maakt! We hebben met 4 spelers gespeeld en dan doen ze allemaal mee: Marquise de Cat - Bij de start heeft bijna iedere locatie een kat staan. Eyrie Dynasties - Begint in de hoek van het bord op 1 locatie met 6 vogels. Woodland Alliance - Start niet op het bord Vagabond - start in het bos waar alleen de vagabond kan komen, de vagebond is ook alleen. Omdat ze allemaal zo anders spelen is het erg knap dat het spel ook echt werkt.
Zelf ben ik voor een Dominance kaart gegaan met de Eyrie Dynasties terwijl ik vrij snel punten binnen haalde... dit was een verkeerde keuze...
Daarnaast moest ik mijn beurt als het ware programmeren, erg tof maar lastig omdat je je "track" niet meer kan aanpassen.
Zodra ik mijn "track" niet meer kan uitvoeren verlies ik mijn leider, waarvan ik er 4 heb en ben ik wat punten kwijt. Uiteindelijk heeft @YuYu gewonnen met de Woodland Alliance en begon de @Lindoras met de Vagebond ook aardig te draaien.
Helaas had ik dus de fout gemaakt met de Dominance kaart en @Deluxe Roelbook deed het niet best.
Spel zit tof in elkaar en ondanks dat ik wat moeite had met de "track" verdient het spel bij mij een tweede kans.
Zowel @YuYu als @Deluxe Roelbook vinden het een top spel, en volgens mij was @Lindoras ook enthousiast.  

Rob

Rob

Sub Terra, Pandemic: The Cure, A Tale of Pirates

Afgelopen weekend heb ik aardig wat spelletjes gespeeld.
Vrijdagavond was het bij Atila en Arife, en zaterdagavond had ik bezoek van Remco en Bianca.
Dit keer voornamelijk spelers die niet vaak bordspellen spelen buiten de bekende spellen om. Tijdens het bezoek aan Atila en Arife waren we met 6 spelers dus de vraag of ik spellen kon meenemen voor  6 spelers.
Dat is altijd een lastige opgave omdat veel spellen niet tot 6 gaan of het speelt niet fijn.
We zijn begonnen met een spel Sub Terra.
Dit spel gaat prima met 6 spelers en is een snel spelend cooperatief bordspel.
Tijdens de pot zijn we letterlijk 4 keer in grot uitgekomen die doodloopt... 😄 
Maar we hebben het alsnog allemaal gehaald omdat er een paar spelers zo gek waren om bijna altijd te gokken op de extra actie.
Sub Terra blijft erg tof!  Het tweede spel was Pandemic: The Cure met 5 spelers.
We begonnen sterk maar helaas hebben we het niet gehaald. Zaterdagavond waren we 5 spelers.
Als eerst hebben we 2 missies A Tale of Pirates gespeeld.
Een realtime cooperatief spel met een app.
De app verteld wat je klaar moet leggen om te spelen.
Beide missies hebben we gehaald op easy.
Remco wilde verder met missie 3 maar ik was van plan een ander spel te gaan spelen... dit tot teleurstelling van Remco 😉 .
Hoe dan ook er komt een vervolg sessie A Tale of Pirates aan! Vervolgens weer Pandemic: The Cure uit de kast gepakt.
De eerste pot op normal gespeeld en daar rolde we letterlijk super eenvoudig doorheen...
Zowel Remco als Bianca gooide bizar goed met de dobbelstenen... plusjes in plaats van daadwerkelijke infecties.... bijna geen hazard symbolen gedobbeld. Dus de volgende pot was op Heroic... of wel serieus lastig... dat bleek ook wel want we waren er vrij snel klaar mee en verloren.
Remco wilde nog een rondje doen op Heroic... zowel ik als @YuYu verklaarde hem voor gek... maar zo gezegd zo gedaan.
De derde pot ging weer soepel... we hadden nog 1 cure nodig en Remco had al 5 dobbelstenen in de vorm van de rode kleur om de laatste cure te gooien maar dit lukte niet. Dus in de ronde erna hebben we allemaal ons best gedaan om Remco nog meer dobbelstenen te geven... met 8 moet het toch wel lukken om 13 in totaal te rollen?
Jawel... 4 keer een 6, en 4 keer een 1... Geniale worp en gehaald!
Voor het eerst op heroic uitgespeeld. Het was een mooi bordspel weekend. 🙂 

Rob

Rob

Crypt

Het volgende spel op het woensdag avond programma was Crypt, uiteraard van @Lindoras.
In dit spelletje probeer zoveel mogelijk punten te scoren door middel van het zogenaamde set collection mechanisme.
Dit doe je door te bieden met dobbelstenen. Aan het begin van het spel worden er 6 kaarten opengelegd die bepalen wat voor bonussen je krijgt bij verschillende kleuren kaarten.
Deze gelden voor iedereen, denk bijvoorbeeld aan: als je 2 gele kaarten in je bezit hebt mag je een dobbelsteen opnieuw rollen of ieder set van 2 blauwe geeft je extra punten bij het einde van het spel. De eerste speler krijgt de Torch kaart bij zich en dan met de klok mee krijgt de laatste speler een Torch kaart die uit staat.
Als eerste speler kun je dobbelstenen inzetten om te bieden op de 4 kaarten die er liggen, waarvan 1 gesloten zodat je niet weet hoeveel punten deze waard is (je weet wel de kleur).
Leg je bijvoorbeeld 1 dobbelsteen weg met de waarde 4 moet je, mocht niemand je overbieden met 5 of hoger, minimaal een 4 gooien om de kaarten te scoren zonder je dobbelsteen kwijt te raken. Als laatste speler mag je alle dobbelstenen maar inzetten op 1 kaart, dat kan dus een nadeel zijn. Gelukkig is iedere ronde iemand anders de laatste speler 😉 . Iedere speler begint met 3 dobbelstenen die ze kunnen inzetten, raak je ze alle 3 kwijt moet je een beurt wachten om ze weer te kunnen gebruiken.
Let wel als je 1 dobbelsteen kwijt bent kun je de komende rondes maar met 2 dobbelstenen bieden en rollen.
Wat ook mogelijk is om meerdere dobbelstenen op 1 kaart te leggen, dan tel je de waardes op en dat is je biedingswaarde.
Je zult alleen dan wel met alle dobbelstenen moet gooien en de minimale waarde gooien die je had geboden anders raak je ze ook kwijt. Al met een al een snel set collection spel met een biedingselement erin wat leuk werkt!
Ondanks dat ik een beurt heb moeten wachten om al mijn dobbelstenen terug te krijgen heb ik gewonnen... 
Gokken kan dus zomaar eens helpen. 🙂 

Rob

Rob

Ravine

Woensdag stond in het teken van kleinere spellen van @Lindoras.
Het eerste spel dat gespeeld is: Ravine... een cooperatief spel waarin je gezamelijk een vliegtuig crash probeert te overleven totdat er hulp is!
Heftig thema maar het is luchtiger gebracht dan je verwacht. Er zijn 3 stapels met kaarten: Forage Madness Wreckage (vliegticket kaarten, karakters) Night Het aantal Night kaarten is wat je moet zien te overleven.
Een beginners spel is 7 nachten, 10 nachten is normaal en 13+ is voor de gevorderen. Ieder speler met begint met 3 hartjes (levens) en werpt 3 andere hartjes tokens... deze bepalen hoeveel levens je hebt aan het begin (1 zijde heeft er een kruis doorheen).
In de ronde mag iedere speler een leven opofferen (tot maximaal 3) om kaarten te pakken van het Forage deck.
Het Forage deck bevat eten en spullen zoals hout en stenen... maar het kan helaas ook een dier zijn wat je aanvalt... Met het hout kun je je kampvuur aanzetten voor een avond wat je weer kan beschermen tegen de kou.
Spullen kun je gebruiken om wapens te maken of een hutje om in te schuilen. Aan het eind van de ronde als alle spelers hun acties gedaan hebben wordt er een kaart geopend van de stapel met Night kaarten.
Deze kaarten geven je informatie over die nacht... dat kan een rustige nacht zijn... of toch niet? Ravine is een bijzonder spelletje waarin we de eerste ronde het wel erg makkelijk haalde.
Maar na nog eens goed schudden van de kaarten merkte we al snel dat het alles behalve eenvoudig is!
Het is wel wat random en heeft een beetje een Robinson Crusoe gevoel. Leuk en eenvoudig te leren cooperatief bordspel maar houd er rekening mee dat je niet alles strategisch kunt oplossen. Mocht je het willen proberen alvorens aan te schaffen kijk naar de Print and Play versie op BoardGameGeek.

Rob

Rob

Sub Terra

Momenteel is Sub Terra 1 van mijn favoriet bordspellen....
Tijdens Spiel dit jaar heeft @Dan2x dit spel meegenomen.
Vorig jaar twijfelde @Dan2x maar gelukkig heeft ze hem dit jaar meegenomen! In dit spel ben gezamenlijk beland in een grot waarin je levend uit probeert te komen.
Het doel is eenvoudig maar het spel zeker niet! Je begint met 1 tegel en iedereen kan in zijn of haar beurt gaan verkennen.
Er is een stapel met tegels.... in de laatste 6 tegels bevind zich de uitgang... of wel je moet veel verkennen totdat alle tegels op zijn! Tijdens het rond dwalen in de grot kom je van alles tegen: pinnen, monsters, stukken die op instorten staan, versmallingen maar ook stukken die vollopen met water.
En om het allemaal nog wat lastiger te maken lopen de batterijen in je zaklamp langzaam leger bij iedere ronde die je nodig hebt.
Dit is in de vorm van een stapel met kaarten waarin je iedere ronde een kaart open speelt...
Deze kaart geeft aan wat er die ronde gebeurd... lopen de water stukken vol met water, stort de grot in op bepaalde stukken, aardbeving... of een monster die je achtervolgt! Sub Terra speelt lekker snel omdat iedere speler maar 2 acties heeft met een risico om een derde te doen.
Wil je die extra actie moet je een dobbelsteen rollen, gooi je lager als een 4 verlies je een leven... en de meeste karakters hebben er maar 3!
Uiteraard zijn er hier voor de spelers karakters om te kiezen met ieder een eigen specialiteit, dit zorgt voor tactische keuzes tijdens het spel. Ondertussen heb ik er 7 potjes opzitten van Sub Terra en van de 7 hebben we er 3 gewonnen.
Gisteren was hebben we er 2 achter elkaar gespeeld en dat zegt genoeg voor mij over dit spel.
Het is voor mij 1 van de beste coöperatieve spellen, mede doordat het snel speelt en niet echt als een puzzel aanvoelt.    

Rob

Rob

DropMix

Soms kom je een spel tegen dat uniek in zijn soort is... DropMix is er zeker 1 van.
Na een maand wachten was het zover.... @Deluxe Roelbook heeft zijn mega collectie uitgebreid met DropMix!
In DropMix maak je gebruik van een apparaat die kaarten uitleest met NFC... Het apparaat maakt via bluetooth verbinding met je telefoon of tablet waarop de DropMix app draait.
Zodra je een kaartje legt op 1 van de daarvoor bestemde vakken op het apparaat herkent de app dat en begint de muziek te spelen. Op de kaarten staat een artiest met een muzieknummer van de artiest.
Ook staat op de kaart waar deze gespeeld kan worden. Zo kun je met de kaarten in de app freestylen, en dan lekker muziek mixen die erbij zit. (dit zijn bekende artiesten zoals afro jack maar ook rockartiesten etc).
Maar je kunt het ook tegen elkaar opnemen wie als eerste 21 punten scoort.
Je mag in je beurt 2 kaarten spelen maar je kunt ook op de DropMix knop drukken en hopen dat je tegenstander wat gespeelde kaarten kwijt raakt (en dus ook zijn of haar punten). De app bevat ook een puzzle en een party mode... vooral de party mode is erg leuk!
Je krijgt dan opdrachten zoals leg een gele kaart af met waarde 2, lukt dit niet krijg je minpunten.
Dus dan is samenwerken wel handig 😉 maar wil niet zeggen dat je altijd kan spelen... er zit zeker een kans element in. Naast dat de mix vaak erg goed loopt en het systeem met de kaarten goed werkt zit de app prima in elkaar en is het apparaat degelijk.
Wel een nadeel is dat de kaarten niet van super kwaliteit zijn en in het midden dikker zijn door de NFC chip.
Dat laatste is niet iets waar omheen te werken valt maar de kaart kwaliteit wel. We hebben het spel voorzien van sleeves om te kijken of het dan nog speelt, dit gaat wel maar met een maximale stapel van 8 kaarten... en dit is in sommige modi te weinig.
Dus momenteel spelen we zonder sleeves, misschien nog kijken of zogenaamde penny sleeves beter werken aangezien deze dunner zijn, Al met al een erg tof concept maar met 1 gevaar... je wilt meer kaarten met meer variatie... en dat kost meer geld! 😛     

Rob

Rob

Side Effects

Soms komt @Lindoras met spellen aanzetten waarvan het thema... bijzonder is... 😉
In dit geval heeft iedereen 4 ziektes en is het doel hier als eerste vanaf te komen!
Maar dat is niet alles bij Side Effects... Naast de 4 ziekte kaarten die je voor je hebt liggen als speler krijg je ook kaarten op hand.
Deze kaarten kunnen medicatie en behandelingen bevatten om je ziektes/aandoeningen op te lossen. Maar als jij een pil neem tegen depressie ben je vatbaar voor andere ziektes, of wel mogelijke bijwerkingen.
Als een tegenspeler een ziekte kaart op hand heeft die op je bijwerkingen staat kan hij of zij die kaart bij je spelen zodat je er weer een ziekte bijkrijgt.
Gelukkig kun je van iedere soort maar 1 ziekte kaart hebben... 😛 In je beurt kun je 2 kaarten spelen uit je hand waarmee je jezelf probeert te genezen en dan andere spelers zieker maakt om te kunnen winnen.
Het kan heel snel afgelopen zijn maar kan ook langer duren als je elkaar echt goed dwars zit. Side Effects is een snel spellend spel met een bizar thema.
Maar het thema is dan ook echt heel mooie uitgewerkt in de vorm van de artwork. Als spel is het een OK spelletje maar hoe dan ook mis staat een prachtige doos als Side Effects niet in je collectie!

Rob

Rob

KeyForge - Hype of toch een blijvertje?

Ondertussen is KeyForge weer een aantal weken uit en heb ik er ondertussen 18 potjes opzitten.
Uiteraard ook weer de nodige decks ingeslagen...  Er zijn binnen KeyForge 7 verschillende "houses" wat er voor zorgt dat je leuke verschillende combo's.
@YuYu en ik hebben er al wat potjes opzitten en lijken we gelijke kansen te hebben om te winnen.
Tegen @Lindoras is tot nu toe een ander verhaal, 2 uit 2 verloren. Wat wel een vraag is die nu opspeelt en veel hoor is: Is de KeyForge hype voor even of blijft deze nog even hangen? Leuke vraag waar je goed over kunt discussiëren.
Ondanks dat ik van de 18 potjes er maar 4 heb gewonnen blijft een leuk spel. Omdat ieder deck uniek is en ongeveer een 10 Euro kost is het relatief goedkoop om in een avond met 2 spelers een nieuw spel te spelen.
In mijn ogen de oplossing voor "the cult of the new". Een nadeel is dat sommige decks wel degelijk beter zijn dan een ander en of het chain mechanisme dan voldoende werkt?
En het kan wat geld kosten totdat je een deck hebt wat je leuk vindt... 😉  Hoe zie jij KeyForge nu en zeg over een jaar?
Nu zie ik het als een leuk en succesvol kaartspel maar ze moeten het komend jaar wel met wat vernieuwingen komen om de "hype" vol te houden...
   

Rob

Rob

A Tale of Pirates

Afgelopen vrijdagavond was het KeyForge release avond bij 4 Your Games.
Daar heb ik 3 potjes KeyForge gespeeld en ze allemaal verloren.
Toen ik naar huis ging kon ik het niet laten om een goed cooperatief bordspel mee naar huis te nemen: A Tale of Pirates... Deze heb ik zaterdag gespeeld met @Lindoras, @Dan2x en Isayah.
A Tale of Pirates is een realtime cooperatief spel wat werkt met een app die op je tablet of smartphone aanstaat tijdens het spelen. Iedere speler pakt een zandloper, deze is die speler zijn of haar zandloper voor het hele spel.
Leg het bord klaar en maak het piratenschip klaar en start nu de app op. Kies de missie waar je bent gebleven en de app legt aan je uit wat je moet doen om de missie klaar te zetten.
Dit wordt bepaald door onder andere hoeveel spelers en de moeilijkheids graad.
Maar als je met een vaste groep speelt houd de app ook bij hoeveel schade je boot heeft en hoeveel levens er nog zijn. Als het spel klaar ligt start je de app en probeer je de missie te voltooien.
Denk hierbij aan het looten van geld door het boarden van schepen of ontsnappen uit een havengebied. Tijdens de missie moet je het zijl omhoog of omlaag zetten zodat je kunt draaien of door passages heen kunt varen.
Andere opties zijn: het laden van de kanonen, het afvuren van de kanonen, het schip draaien, het schip repareren en op de uitkijk staan zodat je een kaartje wat dicht ligt opengedraaid kan worden. Rond het bord liggen allemaal gesloten kaarten behalve recht voor je schip, dus als je draait en de kaarten liggen nog dicht weet je niet waar je op afvaart.
Op zich niet zo'n probleem tenzij het rotsen zijn want deze geven schade aan je boot.
Als je schade oploopt stop je een "kurk" in een gat waar je geraakt wordt.
Deze gaten heb je nodig om die actie uit te voeren. Wil je bijvoorbeeld het kanon afvoeren plaats je je eigen zandloper in het gat bij het kanon wat je wilt afvuren.
Dit kan je pas als de zandloper leeg is gelopen, vervolgens mag je weer een andere actie doen op dezelfde manier Op deze manier moet je binnen de tijd die de app je geeft de missies zien te halen.
Het is een erg leuke maar chaotische coop... Zit je klaar om je kanon af te vuren draait het schip ineens en schiet je in het niets... 😛  Aanrader!    

Rob

Rob

Dungeon Fighter

Het eerste dexterity bordspel wat ik gespeeld heb is Dungeon Fighter.
Dit is nu een aantal jaren geleden en dat was in de oude winkel bij 4 Your Games.
Dobbelstenen op een doel gooien onder je benen door... Bovenstaande foto is van afgelopen woensdag... Dungeon Fighter is eindelijk terrecht gekomen in mijn collectie!
De versie die ik de eerste keer speelde was van Fantasy Filght... deze versie is gekocht tijdens Spiel 2018 maar dan bij Horrible Games.
Tegelijkertijd ook 3 uitbreidingen bij gehaald, mis er nu nog eentje.... 🙂  In Dungeon Fighter speel je met zijn alleen samen om door een weg door de dungeon.
Cooperatief en dexterity gaan vaak samen zo ook in dit bordspel. iedere kamer heeft een uitdaging en neem je het op tegen een monster en aan het einde van de dungeon is het zaak dat je de eindbaas verslaat.
In het midden van de tafel ligt een groot bord in de vorm van een doelwit. Iedere speler gooit met de dobbelstenen die beschikbaar zijn in de dobbelsteen voorraad.
Op het bord staan getallen die wat het aantal schade aangeeft dat je het monster doet. Er zijn 3 gekleurde dobbelstenen: rood, groen en blauw.
Iedere dobbelsteen heeft ook een aantal zijdes met een oog erop, de andere zijdes zijn leeg.
Land je dobbelsteen op een oog dan gaat je abilitie af van je karakter die overeenkomt met de kleur.
Denk hierbij aan extra schade doen aan het monster, genezen of equipment kaart pakken. Naast de gekleurde dobbelstenen kun je aan witte dobbelstenen komen, deze kun je kopen en verdienen als je een monster met weinig dubbelstenen kapot maakt.
De witte dobbelstenen kost in de shop (die je tegenkomt in de dungeon) kopen voor 3 munten.
Munten verdien je weer door het doodmaken van de monsters. Sommige monsters kun je alleen maar doodmaken met speciale regels voor zoals een onder je been door gooien, vanuit je voorhoofd de dobbelsteen laten vallen en nog veel andere rare dingen.
Het spel speelt snel en geeft leuke situaties... Voor mij is dit een spel wat in de collectie hoort!  

Rob

Rob

Log in om dit te volgen  
×